Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εφοπλιστές εναντίον των κυρώσεων κατά της Ρωσίας – Αντιπαραγωγικό αποτέλεσμα

Εφοπλιστές προειδοποιούν ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από τη Δύση έχουν αντιπαραγωγικό αποτέλεσμα τόσο στον ενεργειακό εφοδιασμό όσο και στις ναυτιλιακές δραστηριότητες παγκοσμίως. Αυτό ήταν το κύριο συμπέρασμα συζήτησης που έγινε κατά τη διάρκεια του 96ου ναυτιλιακού ετήσιου συνεδρίου του International Propeller Club of the United States, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Οι εργασίες του συνεδρίου διαξήχθησαν στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George James Tsunis, στελεχών της πρεσβείας των ΗΠΑ, της ελληνικής κυβέρνησης και μελών της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας. «Οι κυρώσεις απλώς δεν αποδίδουν. Είναι πολύ εύκολο να παρακαμφθούν και η ιδέα ενός ανώτατου ορίου τιμής δεν θα λειτουργήσει» τόνισε ο Γιώργος Μαργαρώνης, διευθύνων σύμβουλος της Latsco Shipping Limited, συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, και πρόσθεσε: «Οι περισσότεροι θα σας δώσουν ψεύτικες βεβαιώσεις. Αναρωτιέμαι αν οι πολιτικοί διαβουλεύονται ποτέ με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην αγορά πριν λάβουν τέτοια μέτρα».

Στην ίδια κατεύθυνση και η τοποθέτηση του Daniel Tadros, COO του American P&I Club, ο οποίος επισήμανε ότι «οι κυρώσεις φέρνουν μεγάλη σύγχυση και επιπλοκές για ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της ναυτιλίας προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στον ναυτιλιακό κόσμο» και συμπλήρωσε: «Προκειμένου να εφαρμοστεί ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο οι προμηθευτές θα πρέπει να βεβαιώσουν ότι έχουν αγοράσει το πετρέλαιο στο ανώτατο όριο τιμής ή κάτω από αυτό και μάλιστα να υποβάλουν σχετική γραπτή βεβαίωση σε όλους τους τρίτους παρόχους τους. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πώς να επιβάλει κάτι τέτοιο και ποιος να το αστυνομεύσει» ανέφερε εμφαντικά.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X