Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ευρωπαϊκή Σύνοδος για τους ωκεανούς – Καταθέτει προτάσεις για πράσινη ναυτιλία ο Πρόεδρος

Πρωτοβουλία για κατάθεση ενός περιφερειακού σχεδίου δράσης για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αναλαμβάνει η Κύπρος, η οποία συμμετέχει στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής για τον ωκεανό One Ocean, στη Βρέστη της Γαλλίας.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο  Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη Σύνοδο «One Ocean», ανέφερε ότι  η Κύπρος, ως παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη με πρωταγωνιστική παρουσία τόσο στα διεθνή όσο και ευρωπαϊκά βήματα, αναμένεται να καταθέσει τις απόψεις της, καθώς και την πρόσφατη πρωτοβουλία της Κυπριακής Κυβέρνησης, για ένα περιφερειακό σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τις προσπάθειες που αναμένεται να αναλάβουμε το επόμενο διάστημα, για να συμβάλουμε σε μια θετική ατζέντα για μια πιο πράσινη ναυτιλία, τόσο στο επίπεδο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά και τον απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για την Κλιματική Αλλαγή στο περιθώριο της.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου και θα είναι ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Ένας ωκεανός λύσεων για την κλιματική αλλαγή».

Θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία.

Στη συζήτηση θα πάρουν, επίσης, μέρος ο Πρόεδρος Μακρόν και ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, άλλων κρατών και διεθνών οργανισμών.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σαρλ Μισιέλ, καθώς και με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα κ. Τζον Κέρι, με τον οποίο θα συζητήσει εκτενώς και για την πρωτοβουλία του για αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X