Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ετοιμαστείτε για μία οργανωμένη κολυμβητική διαδρομή στο Αρχαίο Λιμάνι Αμαθούντας

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, είναι έτοιμο να προσφέρει μία μοναδική κολυμβητική εμπειρία σε όσους βρεθούν το ερχόμενο Σάββατο 20/5/23, στην παραλία της Αμαθούντας.

Λειτουργοί του τμήματος θα βρίσκονται στην περιοχή, για να ξεναγήσουν τους συμμετέχοντες στη κολυμβητική διαδρομή που διοργανώνεται στο μοναδικό αρχαίο λιμάνι της Αμαθούντας, προκειμένου το κοινό να γνωρίσει τους θησαυρούς στην ομώνυμη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή, που βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από την ακτή.

Το Αρχαίο Λιμάνι της Αμαθούντας, το οποίο θεωρείται ως ένα α από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία λιμενικά έργα της Ανατολικής Μεσογείου, επανασυστήθηκε στο ευρύ κοινό τον Ιούλιο του 2022, φιλοξενώντας το πρώτο ενάλιο αρχαιολογικό πάρκο στην Κύπρο.

Το έργο υλοποιήθηκε από το Εργαστήριο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (ΕΡΕΝΑΕ) της Ερευνητικής Μονάδας Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της Πράξης ΑνΔιΚαΤ «Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού», του Προγράμματος Διασυνοριακής Ελλάδα – Κύπρος, 2014 – 2020, INTERREG V – A.

Το πρόγραμμα έλαβε συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου. Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της Αμαθούντας και η προβολή της υποβρύχιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, μέσω της δημιουργίας κολυμβητικών και περιπατητικών διαδρομών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X