Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ετοιμαστείτε για Λεμεσό – Πειραιά με τιμές ακτοπλοϊκής που ξεκινούν από €76

Σηκώνει άγκυρα για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου, σαλπάροντας από τη Λεμεσό για τον Πειραιά, το πλοίο DALEELA, το οποίο αναλαμβάνει μετά από 21 χρόνια διακοπής να επαναφέρει την ακτοπλοϊκή σύνδεση  Κύπρου – Ελλάδας μετά από 21 χρόνια.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παρέθεσε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης δόθηκαν λεπτομέρειες για την χωρητικότητα, τα ναύλα και τις λεπτομέρειες που αφορούν τους ταξιδιώτες της γραμμής.

“Αγκαλιάστε το εγχείρημα για να μην είναι πυροτέχνημα. Να το καταστήσουμε βιώσιμο για να το απολαμβάνουμε σε βάθος χρόνου”, το μήνυμα του υφυπουργού Ναυτιλίας.

Το κόστος εισιτηρίου, διαφέρει, ανάλογα, αφού για πρώτης κλάσης καμπίνα το  ναύλο καθορίζεται για ταξίδι  μετ’ επιστροφής, συμπεριλαμβανομένων των φόρων στα €120,42 για μονόκλινη καμπίνα, €110,42 για δίκλινη και για τρίκλινη €100,42.

Σε μονόκλινη καμπίνα 2ης κλάσης το κόστος του εισιτηρίου συμπεριλαμβανομένων των φόρων θα ανέρχεται στα €80,42 το άτομο, το αεροπορικό κάθισμα σε €76,42 το άτομο και για παιδιά ηλικίας από 4-12 το κόμιστρο θα ανέρχεται στα €56,12.

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους και τα κατοικίδια τους, ενώ σε ότι αφορά τα οχήματα, η μεταφορά αυτοκινήτου μέχρι πέντε μέτρα θα κοστίζει €203,44, η μεταφορά €125,92, ποδηλάτων €0,94 και η μεταφορά κατοικίδιου σε καμπίνα €100 και σε κυνοτροφείο €70.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην εταιρεία SCANDRO HOLDINGS LTD, η προσφορά της οποίας ανέρχεται στα €15.594 εκατ., ενώ το δρομολόγιο επιδοτείται με €5,5 εκατ. τον χρόνο για τρία χρόνια.

Από το Ιούνιου μέχρι και τις 16 Σεπτέμβριου θα πραγματοποιηθούν συνολικά 46 δρομολόγια από και προς την Κύπρο. Συγκεκριμένα  το πλοίο θα πραγματοποιήσει τέσσερα δρομολόγια προς την Ελλάδα τον Ιούνιο, οκτώ τον Ιούλιο, επτά τον Αύγουστο και τρία τον Σεπτέμβριο.

Οι κρατήσεις μπορούν να γίνουν μέσω του top kinisis travel.

Ο εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας SCANDRO HOLDINGS LTD , στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά,  Μάριος Μιχαήλ ανέφερε ότι από τις 7 Μαΐου θα είναι διαθέσιμη στο κοινό η ιστοσελίδα της εταιρείας για κρατήσεις, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων, ότι στις υποδομές του πλοίου περιλαμβάνονται εστιατόριο, καφετέρια και ιατρείο.

Το υπό κυπριακή σημαία επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο M/V DALEELA κατασκευάστηκε το 1991 και έχει την ικανότητα να μεταφέρει 400 επιβάτες και πέραν των 100 οχημάτων.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X