Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Επιχείρηση Λιμενικής για πλοίο που αγκυροβόλησε στο Λιμανάκι της Πάφου από το Μπογάζι

Πλοίο υπό σημαία Παναμά αγκυροβόλησε περίπου πεντακόσια μέτρα από την ακτή του Λιμανιού της Πάφου έχοντας προέλθει από το κατεχόμενο Μπογάζι, γεγονός που έθεσε σε άμεση κινητοποίηση την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία όπως διαπιστώθηκε το σκάφος με την επωνυμία Volco Balt είχε αποπλεύσει από παράνομο λιμάνι στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα από το Μπογάζι εκλήφθηκε ότι αγκυροβόλησε σε κλειστό λιμάνι από την Δημοκρατία.

Μετά από τη διενέργεια περαιτέρω εξετάσεων από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αναγκαστεί λόγω θαλασσοταραχής να αγκυροβολήσει στο Μπογάζι και δεν υπήρξε καμία εμπορική δραστηριότητα με τα κατεχόμενα. Ως εκ τούτου δεν προκύπτει οποιοδήποτε αδίκημα για τον καπετάνιο και το πλήρωμα.

Το σκάφος, στο οποίο επιβαίνει μαζί με τον καπετάνιο και δωδεκαμελές πλήρωμα από την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν, αναμένεται να αποπλεύσει από το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου. 

Το πλοίο είχε φύγει από την Τουρκία με προορισμό την Ρωσία. Αγκυροβόλησε στο Μπογάζι λόγω θαλασσοταραχής και στη συνέχεια αγκυροβόλησε γύρω στα πεντακόσια μέτρα από το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου. Ακολούθως προσπάθησε να αποπλεύσει κάτι που λόγω καιρικών συνθηκών δεν έχει γίνει ακόμα κατορθωτό. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X