Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Επιχείρηση διάσωσης Αμερικανίδας 29 ετών στις θαλασσινές σπηλιές

Άμεσο κίνδυνο διέτρεχε λουόμενη στην τοποθεσία  Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια) στο Κάβο Γκρέκο, το απόγευμα της Κυριακής, όταν στάληκε μήνυμα κινδύνου στο ΚΣΕΔ.

Κινητοποιήθηκε άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου, την ΕΜΑΚ, ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας του Σταθμού Παραλιμνίου, καθώς και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Αμερικανίδα 29 χρονών, είχε τραυματιστεί λόγω πτώσης και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σταθεροποιήθηκε σε φορείο και ανελκύστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ακολούθως παραδόθηκε  σε ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, το οποίο αφού παρείχε προνοσοκομειακή φροντίδα, την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με απόφαση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των “θαλασσινών σπηλιών” στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X