Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Επιχείρηση από θάλασα και αέρα για εντοπισμό ναυτικού που αγνοείται από κρουαζιερόπλοιο

Επιχείρηση για αγνοούμενο μέλος πληρώματος κρουαζιερόπλοιου έστησε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΣΕΔ, στις 11:35, λήφθηκε πληροφορία από το Κέντρο Ελέγχου Κινήσεων του Λιμένα Λεμεσού, που αφορούσε σε αγνοούμενο ναυτικό, μέλος πληρώματος κρουαζιερόπλοιου, το οποίο έπλεε εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κ. Δημοκρατίας.

http://www.mod.gov.cy/mod/cjrcc.nsf/All/210D41388DEB7233C22586BE0052C258?OpenDocument&fbclid=IwAR3ZYR2xzdd-ATaqlN-ztsCWq6iirnbeozz64RVP185cmXrz5tQRxHB0-7E

Κατόπιν επικοινωνίας του ΚΣΕΔ με τον Καπετάνιο του πλοίου, το αγνοούμενο άτομο, θεάθηκε για τελευταία φορά το βράδυ της 20ης Απριλίου και ενώ το πλοίο βρισκόταν 20 NM νοτίως του Κάβο Γάτα.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης ΝΕΑΡΧΟΣ», με το ΚΣΕΔ να αποστέλνει στην περιοχή πτητικά μέσα Ε-Δ της ΕΦ και της Αστυνομίας για εκτέλεση επιχειρήσεων Έρευνας προς εντοπισμό του αγνοούμενου ατόμου.

Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Ε-Δ της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ και ένα ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, με εξειδικευμένους νοσηλευτές της Ομάδας Αεροδιακομιδών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το απόγευμα, χωρίς αποτέλεσμα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X