Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Επιτυχής δοκιμή, του πρώτου πλήρους αυτόνομου πλοίου μήκους 222 μέτρων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πλοήγηση του πρώτου, όπως υποστηρίζεται από σχετική ανακοίνωση, πλήρως αυτόνομου πλοίου στον κόσμο από το Nippon Foundation, την Mitsubishi Shipbuilding και την Shin Nihonkai Ferry Co., Ltd, στις 17 Ιανουαρίου.

Η επίδειξη ήταν μέρος του προγράμματος MEGURI 2040, ενός έργου που προωθεί την ανάπτυξη πλήρως αυτόνομων σκαφών που υποστηρίζεται από το The Nippon Foundation.

Η δοκιμή παρουσίασε το πρώτο πλήρως αυτόνομο σύστημα πλοήγησης στον κόσμο, σε ένα φέρι μήκους 222 μέτρων, με αυτόνομη πρόσδεση και απελευθέρωση από το λιμάνι, με κινήσεις στροφής και αντιστροφής και πλοήγηση σε ταχύτητα μέχρι και 26 κόμβους (περίπου 50 χιλιόμετρα/ώρα).

Το προηγμένο πλήρως αυτόνομο σύστημα λειτουργίας διαθέτει και άλλες νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων για την ανίχνευση άλλων πλοίων χρησιμοποιώντας κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας, ένα απομακρυσμένο σύστημα παρακολούθησης κινητήρα και ένα εξελιγμένο σύστημα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Αυτές οι εξελίξεις στην πλήρως αυτόνομη ναυσιπλοΐα πλοίων θεωρούνται ένα σημαντικό βήμα προς την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη ακτοπλοΐα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του The Nippon Foundation.

To πλοίο κινήθηκε σε μια διαδρομή 240 χιλιομέτρων από το Shinmoji (Βόρειο Kyushu) προς την Iyonada, η οποία διαρκεί περίπου 7 ώρες, με  μέγιστη ταχύτητα τους 26 κόμβους (περίπου 50 χλμ/ώρα).

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X