Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Επιτρέπεται το ψάρεμα εντός των επαρχιών τους, για ερασιτέχνες αλιείς Λεμεσού και Πάφου

Επιτρέπεται η μετακίνηση ερασιτεχνών αλιέων Λεμεσού και Πάφου εντός της επαρχίας διαμονής τους, αλλά απαγορεύεται μετακίνηση σε άλλη επαρχία ή μεταξύ των επαρχιών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών.

Με την ανακοίνωση δίνονται περαιτέρω διευκρινήσεις αναφορικά με την άσκηση ερασιτεχνικής αλιείας μετά τα νέα μέτρα για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊου στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Όπως σημειώνεται, μετά από το Περί Λοιμοκαθάρσεως Διάταγμα που εκδόθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2020 και περιλαμβάνει τα νέα μέτρα για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊου στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διευκρινίζει ότι «η μετακίνηση πολιτών για σκοπούς άσκησης ερασιτεχνικής αλιείας στη θάλασσα και στους υδατοφράκτες και ερασιτεχνικής αλιείας με καλάμι από την ακτή, στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου επιτρέπεται εντός της Επαρχίας διαμονής τους».

Απαγορεύεται, τονίζεται, η μετακίνηση σε άλλη Επαρχία, καθώς και μεταξύ των δύο Επαρχιών. 

«Νοείται ότι οι πολίτες πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους την άδεια ερασιτεχνικής αλιείας, όπου αυτό εφαρμόζεται (ερασιτεχνική αλιεία στη θάλασσα, αλιεία με ψαροντούφεκο, αλιεία σε υδατοφράκτες) καθώς και αποδεικτικό στοιχείο της μόνιμης Επαρχίας διαμονής τους», αναφέρει το ΤΑΘΕ.

Νοείται επίσης, καταλήγει, ότι πρέπει να τηρούνται οι επιτρεπόμενες ώρες μετακίνησης με βάση το Διάταγμα ενώ δεν θα υπερβαίνουν τα δύο άτομα εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X