Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Επιστρέφει για να φέρει τη θάλασσα πιο κοντά μας το τρίτο ομώνυμο φεστιβάλ στη Λεμεσό

Πιο κοντά στη μαγεία της θάλασσας και των ναυτικών επαγγελμάτων φιλοδοξούν να φέρουν τους πολίτες οι διοργανωτές του 3ου φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2023», το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 9  Μαΐου 2023, στο μόλο της Λεμεσού.

Από τις ς 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο που λειτουργεί στο χώρο της επίχωσης , θα φιλοξενήσει μία σειρά από δράσεις και εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους, όπως 5 δωρεάν κρουαζιέρες, αγώνες τζετ- σκι, Fly Board  ξυλοπόδαρους για τα παιδιά και θα κορυφωθούν με την μεγάλη συναυλία του γνωστού έλληνας καλλιτέχνη, Κώστα Μακεδόνα, στις 8:30 το βράδυ στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Μαΐου στο Δημοτικό Μέγαρο, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και οι στόχοι του Φεστιβάλ. Όπως έχει αναφερθεί σκοπός της όλης διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της ναυτιλιακής και θαλάσσιας κουλτούρας στην Κοινωνία των Πολιτών, καθώς και η ανάδειξη της θάλασσας ως τρόπου ζωής, ψυχαγωγίας, άθλησης, επιλογής σπουδών και επαγγελμάτων. Μέσα από την ολοήμερη εμπειρία του Φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2023», δίνεται η ευκαιρία στο κοινό και κυρίως στη νέα γενιά να ενημερωθεί για την προσφορά της Θάλασσας και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Ο δήμαρχος της πόλης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ιστορική σχέση της Λεμεσού με τη θάλασσα, η οποία διαμόρφωσε την ταυτότητα και την οικονομία της, ενώ από δικής της πλευράς, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, θέλησε να ευχαριστήσει τους  εμπλεκόμενους φορείς που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Θάλασσα, προβάλλοντας το έργο τους με σκοπό την ενημέρωση και την ανάδειξη της σημασίας και της προοπτικής της ναυτιλίας, της γαλάζιας οικονομίας και των λιμένων για την Κύπρο.

Την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στις 11 το πρωί.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα διοργανωθεί Αγώνας Δρόμου αφιερωμένος στους Ναυτικούς με το μήνυμα «Τρέχουμε για τους Ναυτικούς που μεταφέρουν τον κόσμο σε εμάς», ο οποίος διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία εργαζομένων στον τομέα Μεταφορών, ITF. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 9 το πρωί.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Λεμεσού και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και υπόσχεται για ακόμα μια χρονιά με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις να φέρει το κοινό πιο κοντά στη θαλάσσια κουλτούρας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X