Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Επέζησαν στη θάλασσα πάνω σε αυτοσχέδια σχεδία από ψύκτες πολυστερίνης

Κατάφεραν να επιβιώσουν στη θάλασσα, πάνω σε μία αυτοσχέδια σχεδία από ψύκτες, όταν το πλοίο τους παρασύρθηκε και υπέστη βλάβες, συνεπεία θαλασσοταραχής. Τέσσερα μέλη του πληρώματος ενός ινδονησιακού παράκτιου πλοίου βρέθηκαν να επιπλέουν στην σχεδία μετά από 4 μέρες.

Όλα έγιναν όταν η υπηρεσία SAR της Ινδονησίας στη Σουραμπάγια έλαβε αναφορές στις 28 Μαΐου για την καθυστέρηση στην άφιξη ενός πλοίου και ξεκίνησε έρευνα που κάλυπτε περίπου 345 ναυτικά μίλια. Ο διοικητής του πρακτορείου είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι έλαβαν αναφορά για ψύκτη από φελιζόλ  (διογκωμένη πολυστερίνη) που ανασύρθηκε από τον ωκεανό βόρεια του νησιού Ταμπουχάν και ήλπιζαν ότι το σκάφος είχε καθηλωθεί στην περιοχή.

Το πλοίο, Zidan Express, είχε αναχωρήσει στις 26 Μαΐου και επρόκειτο να φτάσει στο λιμάνι του Σαπεκαν το πρωί της Παρασκευής. Τα μέλη του πληρώματος από το δεύτερο πλοίο ανέφεραν ότι έχασαν την επαφή με το Zidan Express τη νύχτα της Πέμπτης. Έριξαν άγκυρα στο λιμάνι όπως είχε προγραμματιστεί την Παρασκευή και όταν το δεύτερο σκάφος δεν έφτασε, ειδοποιήθηκε η υπηρεσία SAR το πρωί του Σαββάτου. Ομάδες διάσωσης ξεκίνησαν την έρευνα στην περιοχή και ζήτησαν βοήθεια από άλλα σκάφη της περιοχής.

Όπως διηγήθηκαν οι ναυτικοί, έχασαν τον έλεγχο του πλοίου σε θαλασσοταραχή και τα νερά μπήκαν στη μηχανή. Έχασαν επίσης την ραδιοφωνική επαφή. Συνειδητοποιώντας ότι το πλοίο τους κινδύνευε, έτρεξαν και βρήκαν πολλά ψυγεία από φελιζόλ, τα οποία κόλλησαν με σχοινί, δημιουργώντας μια αυτοσχέδια σχεδία. Άρπαξαν εμφιαλωμένο νερό και αποξηραμένα τρόφιμα προτού αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Την Δευτέρα, 30 Μαΐου, ένα αλιευτικό σκάφος εντόπισε τα τέσσερα αγνοούμενα μέλη του πληρώματος από το Zidan Express να πλέουν στη θάλασσα. Τα μέλη του πληρώματος, αν και ταλαιπωρημένα, είναι καλά στην υγεία τους.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X