Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Εν μέσω έντασης με Ουκρανία – Ρωσικά πολεμικά στη Ανατολική Μεσόγειο

Έξι ρωσικά άρματα μάχης από τον Βαλτικό και τον Βόρειο Στόλο έφτασαν στη ναυτική βάση της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο στο Ταρτούς της Συρίας. Η διακοπή του εφοδιασμού, τους φέρνει σε κοντινή απόσταση από τη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση μίας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

 Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία έχει τοποθετήσει περίπου το 70 τοις εκατό των δυνάμεων και των πόρων που θα απαιτούσε για μια εισβολή και η έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας επίθεσης «θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την άφιξη του μικρού στολίσκου την Παρασκευή. Ο όμιλος περιλαμβάνει το μεγάλο αποβατικό τανκ Pyotr Morgunov και πέντε μικρότερα αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha, τα Olenegorskiy Gornyak, Georgiy Pobedonosets, Korolev, Minsk και Kaliningrad.

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία πλοίων στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του σκάφους επιτήρησης Vasiliy Tatishchev. Τα Boris Butoma και Vyazma,  το καταδρομικό Varyag, ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού και το αντιτορπιλικό Admiral Tributs.

Μια άλλη μεγάλη ρωσική ειδική ομάδα επιχειρεί στη θάλασσα στον Ατλαντικό, κοντά στην Ιρλανδία, και μια άλλη στον Δυτικό Ειρηνικό. Συνολικά, σύμφωνα με το ρωσικό ναυτικό, περισσότερα από 140 πολεμικά πλοία θα αναχωρήσουν από το λιμάνι τις επόμενες εβδομάδες για μια σειρά από μαζικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου, την τελευταία ημέρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν επίσης αναπτυχθεί στη Μεσόγειο για μια σειρά ασκήσεων, Neptune Strike ’22. Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman έλαβε εντολή να παραμείνει στη Μεσόγειο από τον Δεκέμβριο, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία, και στα τέλη Ιανουαρίου, οι συμμαχικές δυνάμεις ενώθηκαν μαζί της σε μια επίδειξη παρουσίας του ΝΑΤΟ. Η άσκηση ολοκληρώθηκε επίσημα στις 4 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X