Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Κοινή Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης Κύπρου – Γαλλίας “CYFRA 02/21” – Βίντεο

Ολοκληρώθηκε σήμερα η κοινή άσκηση Έρευνας – Διάσωσης Κύπρου – Γαλλίας με την ονομασία “CYFRA 02/21”.

Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας του Γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

`Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην άσκηση, η οποία έλαβε χώρα σε θαλάσσια περιοχή εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό  τον συντονισμό  του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, συμμετείχαν ελικόπτερα διάσωσης του γαλλικού αεροπλανοφόρου  «CHARLES DE GAULLE», το Παράκτιο Περιπολικό “ΓΕΩΡΓΙΟΥ” της ΓΕΕΦ/ΔΝ, ελικόπτερα ΑW139 της 460 Μοίρας Έρευνας του ΓΕΕΦ/ΔΑ, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές των Ειδικών Ομάδων «MEDEVAC» της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

 Σκοπός της άσκησης, ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη της υφιστάμενης συνεργασίας με τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και η εκπαίδευση των πληρωμάτων των Μέσων Έρευνας στις επιχειρησιακές διαδικασίες για την αντιμετώπιση περιστατικών διάσωσης πιλότων μαχητικών αεροσκαφών μετά από εγκατάλειψη.

Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί τη 2η συνεργασία εντός του 2021 και συνολικά την 40η συνεκπαίδευση σε θέματα Έρευνας με τις αεροναυτικές δυνάμεις της Γαλλίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X