Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εναλλακτικά ναυτιλιακά καύσιμα, για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

Σε μία προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί με την περιβαλλοντική πολιτική της, η Eastern Pacific Shipping (EPS) προχώρησε στην τροφοδοσία του δεξαμενόπλοιού της M/T «Pacific Beryl» με εναλλακτικά καύσιμα σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής βιοκαυσίμων GoodFuels.

Η EPS αναφέρει ότι τα εναλλακτικά καύσιμα θα αποτελέσουν σημαντικό μέσο για την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα από τη ναυτιλία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η EPS, η εν λόγω προμήθεια βιοκαυσίμου από την GoodFuels καταδεικνύει την ανάγκη για μια πιο άμεση και «επιθετική» προσέγγιση σχετικά με την εξάλειψη του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη ναυτιλία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της EPS, Cyril Ducau, δήλωσε: «Δεσμευόμαστε πλήρως για τη μείωση των εκπομπών μας άνθρακα. Αν και ήδη έχουμε χρησιμοποιήσει LNG και LPG σε τριάντα από τα νεότευκτα πλοία μας, πρέπει να εξετάσουμε κι άλλες επιλογές για τον ήδη υπάρχοντα στόλο μας. Τα βιοκαύσιμα, όπως αυτά της GoodFuels, μας παρέχουν μια λύση που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και το χαρτοφυλάκιό μας σχετικά με τη βιωσιμότητα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της GoodFuels, Bart Hellings, ανέφερε από την πλευρά του: «Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ένα ακόμα σημείο-ορόσημο για την επίσπευση της ενεργειακής μετάβασης της ναυτιλίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η δοκιμή με την EPS στέφθηκε με επιτυχία και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε που αγκάλιασαν μια λύση για τη μείωση του άνθρακα, η οποία είναι οικονομικά βιώσιμη και τεχνικά ευθυγραμμισμένη με τις παγκόσμιες προδιαγραφές».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X