Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ενίσχυση συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας συζήτησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας με Σαουδάραβα Πρέσβη

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Πρέσβη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο,  Khaled Mohammed Al-Sharif, με τον οποίο συζήτησε ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας. 

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο, καλωσορίζοντας τον Σαουδάραβα Πρέσβη, ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών σε διμερές, αλλά και διεθνές επίπεδο μέσω της κοινής τους συμμετοχής σε διεθνή φόρα και ιδιαίτερα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Al-Sharif για τις πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας που αφορούν στην πρόταση για την υιοθέτηση ‘πράσινων’ φορολογικών κινήτρων, καθώς και τη διαδικασία διαβούλευσης για τη διαμόρφωση στρατηγικού οράματος για την Κυπριακή Ναυτιλία.

Τα δυο μέρη συζήτησαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας στον τομέα της ναυτιλίας με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση των κοινών θεμάτων των δυο χωρών όπως η θαλάσσια ασφάλεια και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X