Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ελάχιστη η αύξηση των τελών ελλιμενισμού στη μαρίνα Λάρνακας, διαβεβαιώνει η εταιρεία

Ελάχιστη θα είναι η αύξηση στα τέλη ελλιμενισμού στους ιδιοκτήτες σκαφών που θα χρησιμοποιούν τον χώρο στη μαρίνα Λάρνακας, διαβεβαίωσε ο Πάνος Αλεξάνδρου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Kition Ocean Holdings, προσθέτοντας πως τα τέλη δεν έχουν αναθεωρηθεί από το 2009.

Σε δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρεται πως ο κ. Αλεξάνδρου, ανέφερε πως «με πνεύμα συνεργασίας και σκληρή δουλειά, το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, θα καταστεί ισχυρός πόλος ανάπτυξης, όχι μόνο για την πόλη του Ζήνωνα, αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο».

Απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες σκαφών και σε επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού, ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως «η σύμπραξη όλων είναι πολύτιμη». «Δεν πρέπει να υπάρχουν ανησυχίες και επιφυλάξεις» είπε και «κάλεσε όλους τους φορείς να εργαστούν μαζί, για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου».

Ταυτόχρονα διευκρίνισε πως «η βελτιστοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών, η αναβάθμιση τον υποδομών και η ενίσχυση της ασφάλειας, αλλά και οι επιπλέον διευκολύνσεις που θα δοθούν στους ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν το χώρο της Μαρίνας Λάρνακας, θα έχουν σαν αποτέλεσμα μια μικρή αύξηση των τελών ελλιμενισμού τα οποία δεν έχουν αναθεωρηθεί από το 2009». «Τα τέλη που θα καταβάλλονται θα είναι ίδια για όλους τους ιδιοκτήτες σκαφών που θα ελλιμενίζονται στη Μαρίνα Λάρνακας, υφιστάμενους και νέους» είπε και σημείωσε πως «η αύξηση θα είναι ελάχιστη».

Αναφορικά με τον ελλιμενισμό των σκαφών κατά τη διάρκεια των έργων, ο κ. Αλεξάνδρου είπε ότι «έχει τεθεί ως προτεραιότητα η δημιουργία νέων κρηπιδωμάτων σε άλλο χώρο, ώστε τα υφιστάμενα σκάφη να μπορέσουν να μετακινηθούν, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τη Μαρίνα. Αυτό ισχύει για όλα τα σκάφη, ακόμα και τουριστικά ακτοπλοϊκά σκάφη, που είναι δεμένα πάνω στη διατηρητέα αποβάθρα, η οποία και θα αναβαθμιστεί».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας έκανε «ειδική αναφορά στους ιδιοκτήτες τουριστικών ακτοπλοϊκών σκαφών λέγοντας πως με την ολοκλήρωση του έργου θα τους δοθεί συγκεκριμένος χώρος, ώστε οι επιβάτες να διέρχονται μέσα από τη νέα Μαρίνα Λάρνακας, για την επιβίβαση και αποβίβαση τους. Στόχος μας είναι να φέρουμε εις πέρας ένα έργο ορόσημο για τα κυπριακά δεδομένα, το οποίο θα μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία» κατέληξε.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X