Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εκστρατεία καθαρισμού του Βυθού της Θάλασσας στο Λιμανάκι Πωμού

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πωμού, με την στήριξη του “Σταυρόσχημου” Πολιτιστικού Ομίλου Πωμού, της εταιρείας Cydive, ψαράδων και άλλων εθελοντών από την περιοχή, ολοκλήρωσαν σήμερα εκστρατεία καθαρισμού του βυθού της θάλασσας στο λιμανάκι Πωμού και του χερσαίου χώρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, από τον βυθό, ανασύρθηκαν περίπου 950 κιλά αδρανή υλικά, όπως ελαστικά αυτοκινήτων, πλαστικά αντικείμενα, μέταλλα, σακούλια, παλιά δίκτυα, τενεκεδάκια κ.α. Παρόμοια υλικά βάρους πέραν των 50 κιλών, έχουν συλλέγει και από τον χερσαίο χώρο.

Η ΕΤΑΠ Πάφου όπως και τον Ιούλιο κατά την πρώτη εκστρατεία καθαριότητας, χαρακτηρίζει και πάλι απαράδεκτη την όλη κατάσταση που επικρατεί στο αλιευτικό καταφύγιο και καλεί ακόμη μια φορά τόσο τους ψαράδες όσο και τους ιδιοκτήτες σκαφών και άλλους που χρησιμοποιούν το λιμανάκι να επιδείξουν ακόμη περισσότερη ευαισθησία σε θέματα καθαριότητας τόσο του θαλάσσιου όσο και του χερσαίου χώρου.

Παράλληλα καλεί το ΤΑΘΕ όπως ενισχύσει την προσπάθεια διατήρησης του καταφυγίου σε πρέπουσα κατάσταση.

Η ΕΤΑΠ Πάφου ευχαριστεί θερμά την εταιρεία CYDIVE και τους 6 δύτες που διέθεσε για την προσπάθεια αυτή, τον Πρόεδρο και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Πωμού, τον Πρόεδρο του πολιτιστικού ομίλου Πωμού και τους διάφορους εθελοντές που συνέβαλαν στην υλοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Υφυπουργείο Τουρισμού το οποίο στήριξε οικονομικά την προσπάθεια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X