Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ειδική ομάδα στέλνει ο ΙΜΟ στη Γουϊνέα για την πειρατεία

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός πρόκειται να σχηματίσει ομάδα εργασίας για την πειρατεία στον Κόλπο της Γουινέας εν μέσω «βαθιάς ανησυχίας» για τις πρόσφατες επιθέσεις.
Θα συσταθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα τον Μάιο και θα αποτελέσει φόρουμ για τα κράτη και τους οργανισμούς για να συζητήσουν περαιτέρω δράση, ανέφερε σε εγκύκλιο.


Ο γενικός γραμματέας του ΙΜΟ Kitack Lim επεσήμανε τη δολοφονία ενός ναυτικού και την απαγωγή 15 από το τουρκικό εμπορευματοκιβώτιο Mozart (ΙΜΟ: 9337274) στις 23 Ιανουαρίου.
Ο κ. Lim εξέφρασε «τη βαθιά ανησυχία του για την κλιμάκωση του αριθμού και τη σοβαρότητα των επιθέσεων σε πλοία και πλήρωμα στην περιοχή του Κόλπου της Γουινέας». Κάλεσε τα κράτη να συνεργαστούν για να μειώσουν την απειλή.

Ο ΙΜΟ ανέφερε ότι βοήθησε στη διοργάνωση συναντήσεων μεταξύ της ναυτιλιακής βιομηχανίας, της ναυτιλιακής αρχής της Νιγηρίας Ninasa, και του Διαπεριφερειακού Κέντρου Συντονισμού (ICC) της Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής.
Προέτρεψε επίσης τα πλοία να ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας κατά της πειρατείας BMP στη Δυτική Αφρική, εν μέσω ανησυχιών ότι τα πλοία εξακολουθούν να πλέουν μέσα από επικίνδυνα ύδατα χωρίς να κάνουν αρκετά για να προστατεύσουν τα πληρώματα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X