Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Εθνικός νικητής στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2020» ο Δήμος Λάρνακας

Εθνικός νικητής στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2020» αναδείχθηκε ο Δήμος Λάρνακας, ο οποίος θα συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Λάρνακας συμμετείχε στα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2020» για την πρωτοβουλία της δημιουργίας του Κυπριακού Ινστιτούτου για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία».
 
Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (Cyprus Marine and Maritime Institute-CMMI) είναι ένα ανεξάρτητο, διεθνές, επιστημονικό και επιχειρηματικό Κέντρο Αριστείας για τη θαλάσσια και ναυτιλιακή έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία. Ως αυτόνομος οργανισμός, το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 2019 κι έχει έδρα τη Λάρνακα. Στόχος του CMMI είναι να προσφέρει πρακτικές λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η θαλάσσια και ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά και η  κοινωνία.
 
Ο Διαγωνισμός περιλάμβανε συνολικά έξι κατηγορίες βραβείων και συγκεκριμένα προώθηση επιχειρηματικότητας, επένδυση στις επιχειρηματικές δεξιότητες, βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, υποστήριξη στη διεθνοποίηση της επιχείρησης, υποστήριξη της ανάπτυξης των πράσινων αγορών και της αποδοτικής χρήσης των πόρων και υπεύθυνη και συνολική επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο Δήμος Λάρνακας συμμετείχε στην κατηγορία Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και έλαβε υποστήριξη από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας μέσω επίσης επιστολής από την τότε Υφυπουργό Νατάσα Πηλείδου. Η κριτική επιτροπή έκρινε όπως η αίτηση του Δήμου Λάρνακας επιλεγεί ως Εθνικός Νικητής και να σταλεί για συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό».
 
Σημειώνεται ότι «όλοι οι συμμετέχοντες που προτάθηκαν από τη χώρα τους ως υποψήφιοι για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καλούνται να δώσουν το παρόν τους στην τελετή της απονομής η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του SME Assembly που θα πραγματοποιηθεί στο Νοέμβριο 2020».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X