Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Είναι το πρώτο στον κόσμο και πρωτοπόρο στον τομέα του 

Το CSSC Huangpu Wenchong έχει εντάξει στο στόλο του αυτό που μπορεί να είναι το πρώτο στον κόσμο «μη επανδρωμένο μέσο μεταφοράς οχημάτων». Πρόκειται για ένα ερευνητικό πλοίο που κατασκευάστηκε ειδικά για τη μεταφορά και ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σκαφών επιφάνειας και υποβρύχιων.

Το Zhu Hai Yun ανήκει στο Southern Marine Science and Engineering Guangdong Laboratory (Zhuhai), γνωστό και ως «Εργαστήριο Νοτίου Ωκεανού» του Πανεπιστμίου Sun Tat-sen. Σύμφωνα με τους κατασκευαστέςτου, προορίζεται να βοηθήσει τους ωκεανογράφους της Κίνας να επεκτείνουν την έρευνά τους μέσω της χρήσης μη επανδρωμένων και αυτόνομων εργαλείων.

Το σκάφος των 290 ποδιών σχεδιάστηκε για να μεταφέρει «δεκάδες» μη επανδρωμένα συστήματα, εξοπλισμένα με επιστημονικά όργανα. Οι προγραμματιστές του πλοίου προσπάθησαν να μεγιστοποιήσουν το εγχώριο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της πρόωσης, των συστημάτων ισχύος, των συστημάτων έρευνας και αυτοματισμού.

Πρωταρχικός στόχος του έργου είναι να αναπτύξει μαζικά μη επανδρωμένες συσκευές για ένα τρισδιάστατο, δικτυωμένο σύστημα παρατήρησης, πάνω και κάτω από την επιφάνεια – ένα «Ευφυές και Ευκίνητο Στερεοσκοπικό Σύστημα Παρατήρησης Ωκεανού» που καλύπτει μια περιοχή διαμέτρου περίπου 50 nm. 

Όπως και άλλα έργα πολιτικής θαλάσσιας αυτονομίας – για παράδειγμα, το ανεμόπτερο Sea Wing της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, η ιδέα θα μπορούσε να έχει πρόσθετη χρησιμότητα για ναυτικές εφαρμογές.

Το Zhu Hai Yun ανήκει στο Southern Marine Science and Engineering Guangdong Laboratory (Zhuhai), γνωστό και ως «Εργαστήριο Νοτίου Ωκεανού» του Πανεπιστημίου Sun Tat-sen. Σύμφωνα με τους κατασκευαστέςτου, προορίζεται να βοηθήσει τους ωκεανογράφους της Κίνας να επεκτείνουν την έρευνά τους μέσω της χρήσης μη επανδρωμένων και αυτόνομων εργαλείων.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X