Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Δύτης βλέπει τεράστιο λευκό καρχαρία να κολυμπά δίπλα του και μένει ατάραχος – Βίντεο

Ο υποβρύχιος φωτογράφος Ντέρον Βέρμπεκ βούτηξε στα ανοιχτά της Χαβάης και είδε μπροστά του ένα τεράστιο ψάρι να κολυμπά δίπλα του.

Με την πρώτη ματιά, το θέαμα του φάνηκε άκρως περίεργο. Το μέγεθος και το σχήμα του έμοιαζε περισσότερο με έναν καρχαρία – τίγρη.

«Συνέχισα να κοιτάζω το κεφάλι του και μετά σκέφτηκα: αυτός δεν είναι καρχαρίας – τίγρης. Και το τεράστιο ψάρι πλησίαζε. Μεγάλωνε και σκέφτηκα: Είναι 100% ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας» σχολίασε ο υποβρύχιος φωτογράφος άγριας ζωής.Το «τέρας» για το οποίο έκανε λόγο ο Βέρμπεκ ήταν περίπου 4,5 μέτρα σε μήκος, αλλά δεν συμπεριφερόταν απειλητικά. Έτσι ο δύτης αποφάσισε να παραμείνει κοντά για να συνεχίσει να τραβάει μερικές φωτογραφίες, όπως αναφέρει το Fox56.

Από την πλευρά του, ο Δρ Καρλ Μέιερ, από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας της Χαβάης, εξήγησε ότι οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες είναι πιθανόν να μένουν στην περιοχή ανοιχτά της Χαβάης λόγω των φαλαινών που αναπαράγονται σε αυτά τα νερά από τον Νοέμβρη έως τον Απρίλη.Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η συμπεριφορά που είδε ο δύτης ήταν αρκετά φυσιολογική για το συγκεκριμένο είδος καρχαρία.

«Η τυπική συμπεριφορά αυτών των καρχαριών είναι η δυσπιστία τους προς τους ανθρώπους. Έτσι, παρόλο που οι λευκοί καρχαρίες μπορεί να είναι περίεργοι, είναι επίσης και πολύ προσεχτικοί. Επομένως, η μόνη φορά που οι καρχαρίες μπορεί να επιδείξουν επιθετική συμπεριφορά είναι όταν αναζητούν ενεργά τροφή» κατέληξε ο επιστήμονας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας της Χαβάης, Δρ Καρλ Μέιερ.Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι λευκοί καρχαρίες είναι τρομεροί θαλάσσιοι θηρευτές που κυνηγούν σε ενέδρες.Θηράματά τους αποτελούν κυρίως οι φώκιες καθώς και άλλα θηλαστικά της ίδιας κατηγορίας.

Το βίντεο με τον τεράστιο λευκό καρχαρία ανοιχτά της Χαβάης ανέβηκε στα social media και πολύ σύντομα έγινε viral, με τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα να εκφράζουν τον θαυμασμό τους αλλά και τον τρόμο τους για το επιβλητικό ζώο.Πολλοί μάλιστα θαύμασαν το θάρρος του δύτη να συνεχίσει να κολυμπά δίπλα στον τεράστιο λευκό καρχαρία, λέγοντας ότι οι ίδιοι θα είχαν πάρει δρόμο από την πρώτη στιγμή που θα έβλεπαν το θαλάσσιο “κτήνος”.

Πηγή: Sputniknews

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X