Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Δύσκολη η ρυμουλκηση των φορτηγών πλοίων Afina I και Kiveli

Δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες στα ανοικτά των Κυθήρων όπου συγκρούστηκαν δύο φορτηγά πλοία, καθώς η πρόγνωση και για τους ανέμους δυσχεραίνει τις προσπάθειες ρυμούλκησης τους.

Οι φωτογραφίες από το σημείο σύγκρουσης των φορτηγών πλοίων Afina I και Kiveli, καταδεικνύουν τη δύσκολη επιχείρηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού Σώματος, σε ετοιμότητα βρίσκονται μέσα απορρύπανσης και προσωπικό των όμορων Λιμενικών Αρχών για επέμβαση προς τυχόν αντιμετώπιση ρύπανσης.

Με μέριμνα των πλοιοκτητριών εταιριών, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία, η λήψη προληπτικών μέτρων, για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Παράλληλα, μετέβησαν στην περιοχή περιοχή, κατόπιν εντολής της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Διοικητής της 5ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και κλιμάκιο εξειδικευμένων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ., της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων, προς επίβλεψη και συντονισμό ενεργειών που απαιτούνται.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή είναι δυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 BF.

Όπως παρατηρείται στις φωτογραφίες οι συνθήκες της θάλασσας είναι δυσμενείς, ενώ σύμφωνα με τα δελτία καιρού πρόκειται να επιδεινωθούν τις επόμενες ημέρες, κάνοντας δύσκολο το έργο των ρυμουλκών για ρυμούλκηση των πλοίων σε ασφαλές σημείο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X