Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Δραματική διάσωση πληρώματος από την φουρτουνιασμένη θάλασσα

Ένα μικρό πλοίο μεταφοράς έδωσε σήμερα στην ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ότι το φορτίο του είχε μετατοπιστεί, με αποτέλεσμα το σκάφος να χάσει τη σταθερότητά του και να γείρει προς τα δεξιά κατά τη διάρκεια θαλασσοταραχής στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής του Χονσού.

Το σκάφος Meisen Maru 560 dwt που ήταν νηολογημένο στην Ιαπωνία με πλήρωμα πέντε ατόμων, είναι ιδιοκτησίας της  Sumiko Logistics Co. Μετέφερε προϊόντα και πρώτες ύλες μη σιδηρούχων μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου χάλυβα, άνθρακα και χημικών προϊόντων.

Το πλήρωμα κάλεσε την Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας για βοήθεια στις 3:30 π.μ. τοπική ώρα στις 14 Μαΐου. Ανέφεραν ότι προσπαθούσαν να φτάσουν στη σωσίβια λέμβο, ενώ ένας 60χρονος και ένας 70χρονος, μέλη του πληρώματος, τραυματίστηκαν. Η Ακτοφυλακή  μετέφερε τελικά το πλήρωμα από το σκάφος σε μια θέση περίπου οκτώ μίλια μακριά από την ακτή νότια του Τόκιο.

Η αερομεταφορά ήταν περίπλοκη, καθώς το σκάφος παρασύρθηκε σε πολύ βαθιά νερά, εντούτοις οι ακτοφυλακή κατάφερε να εκκενώσει το πλήρωμα με ασφάλεια μέχρι τις 10:00 π.μ.

Η Ιαπωνική Ακτοφυλακή αναφέρει ότι δεν υπήρξε διαρροή πετρελαίου, αλλά το σκάφος παραμένει προσαραγμένο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X