Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Διαδικτυακά οι τελικές εξετάσεις στην Ναυτική Ακαδημία – Αλλαγές στη βάση πρωτοκόλλων

Η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου (CYMA), θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία των Δοκίμων, του διδακτικού προσωπικού και του υπόλοιπου προσωπικού της, προχωρεί σε ρυθμίσεις που αφορούν στην ηλεκτρονική διεξαγωγή των τελικών εξετάσεων, με την ολοκλήρωση του φθινοπωρινού εξαμήνου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακαδημίας, οι τελικές εξετάσεις για τα μαθήματα των ακαδημαϊκών προγραμμάτων του CYMA θα πραγματοποιηθούν από τις 10/01/2021 έως 29/01/2021.

Διαδικασία Τελικών Εξετάσεων: Θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά με χρήση της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης της Ακαδημίας σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται από τον Κυπριακό Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας και Διαπίστευσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Τα μέλη ΔΕΠ θα παρέχουν στους Δόκιμους οδηγίες για το πώς θα πραγματοποιηθούν οι ίδιες οι εξετάσεις.
Πρόγραμμα Τελικών Εξετάσεων: Τα μέλη ΔΕΠ θα παρέχουν στους Δόκιμους το αναλυτικό πρόγραμμα των τελικών εξετάσεων τους.

Λειτουργία Διοικητικού και Ακαδημαϊκού Τμήματος της Ακαδημίας:
Κατά το διάστημα αυτό, το διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό της CYMA θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του κανονικά, αλλά με μειωμένη φυσική παρουσία όπως ορίζει η σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ημερομηνίας 30/12/2021.

Έναρξη εαρινού εξαμήνου 2022

Ημέρα έναρξης παράδοσης μαθημάτων για τα ακαδημαϊκά προγράμματα του CYMA για το Εαρινό Εξάμηνο 2022 καθορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2022.
Η παράδοση των θεωρητικών μαθημάτων του CYMA θα γίνεται με μικτό τρόπο (δηλαδή είτε διαδικτυακά είτε με φυσική παρουσία φοιτητών ή και τα δύο) ανάλογα με τις επιδημιολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η παράδοση των εργαστηριακών μαθημάτων της CYMA αναμένεται να γίνει με τη φυσική παρουσία των Δοκίμων, τηρώντας ταυτόχρονα αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με παρόμοιο τρόπο με την παράδοση των εργαστηριακών μαθημάτων κατά το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2020.
Δόκιμοι εκτός Κύπρου: Οι Δόκιμοι που δεν βρίσκονται στην Κύπρο, θα λάβουν αναλυτικές οδηγίες από τα μέλη ΔΕΠ σχετικά με τη διαδικασία των Τελικών Εξετάσεων του Φθινοπώρου 2021 όσο και σχετικά με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου 2022 και την επιθυμητή ημερομηνία επιστροφής τους στην Κύπρο.

Η Cyprus Maritime Academy ενδέχεται να αναγκαστεί να τροποποιήσει τις παραπάνω αποφάσεις σε περίπτωση κατα την οποία στις επόμενες τέσσερις βδομάδες, προκύψουν νέες (αρνητικές) εξελίξεις, σχετικά με την πανδημία ή σε περίπτωση που αποφασιστούν νέα περιοριστικά μέτρα από την κυβέρνηση, που επηρεάζουν τη λειτουργία της Ακαδημίας.

Για το λόγο αυτό, η CYMA ενθαρρύνει τους Δόκιμους της να μείνουν σε επαφή και να ανταποκρίνονται άμεσα στην επικοινωνία με τα μέλη της σχολής και να τηρούν επιμελώς όλες τις ανακοινώσεις που εκδίδονται από την Ακαδημία και από τους συντονιστές του προγράμματος. Επιπλέον, προτρέπει όλους τους Δόκιμους της να τηρούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας σε σχέση με την πανδημία.

Η Ναυτική Ακαδημία Κύπρου εύχεται σε όλους τους Δόκιμους της υγεία, ευτυχία, πρόοδο και ευημερία για το νέο έτος 2021 και κάθε επιτυχία στις επερχόμενες τελικές εξετάσεις τους.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X