Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Διέσωσαν το πλήρωμα και τον σκύλο που έπλεαν σε φουσκωτά

Η Ακτοφυλακή της Καραϊβικής με τη βοήθεια της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ και δύο εμπορικών πλοίων που έπλεαν στην Καραϊβική συντόνισαν μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά από αναφορές για βύθιση δεξαμενόπλοιου. Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τη διάσωση 14 μελών του πληρώματος  και του σκύλου τους, αλλά δύο άλλα μέλη του πληρώματος παραμένουν αγνοούμενοι και πιστεύεται ότι χάθηκαν με το πλοίο τους.

Οι κλήσεις για βοήθεια ελήφθησαν από το δεξαμενόπλοιο προϊόντων 2.400 dwt Cetus, με το πλήρωμα να δηλώνει ότι εγκατέλειπε το 40χρονο πλοίο τους αφού άρχισε να μπάζει νερό ενώ βρισκόταν περίπου 160 μίλια βορειοδυτικά του Κουρασάο στη νότια Καραϊβική.

Το τάνκερ, το οποίο είχε μήκος 295 πόδια και ήταν νηολογημένο στις Κομόρες, κατευθυνόταν προς τη Βενεζουέλα.

Η ακτοφυλακή της Καραϊβικής οδήγησε ένα περιπολικό αεροπλάνο στην περιοχή για να ξεκινήσει έρευνα για το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου. Το αεροπλάνο Dash εντόπισε γρήγορα ανθρώπους στον ωκεανό και έριξε δύο φουσκωτές σωσίβιες σχεδίες. Το πλήρωμα του αεροπλάνου ανέφερε ότι οι άνθρωποι ανέβαιναν στις σχεδίες.

Για να παρακολουθήσει και τις δύο σωσίβιες σχεδίες, ένα δεύτερο αεροπλάνο από το Λιμενικό Σώμα εντάχθηκε στην προσπάθεια έρευνας. Επιπλέον, ο κόφτης της ακτοφυλακής των ΗΠΑ Thetis βοήθησε επίσης στην προσπάθεια, στέλνοντας ένα ελικόπτερο για να συνδράμει στην έρευνα και διάσωση.

Άλλα δύο εμπορικά πλοία επίσης στην περιοχή ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα του Λιμενικού Σώματος για βοήθεια. Ωστόσο, όταν έφτασαν στην περιοχή, οι δύο σωσίβιες σχεδίες είχαν απομακρυνθεί. Ένα σκάφος γενικού φορτίου, το Melba, εντόπισε μία από τις σχεδίες και επιβίβασε εννέα από τους επιζώντες. Προχώρησε στη Βενεζουέλα όπου το πλήρωμα προσγειώθηκε στις 30 Μαΐου. Το δεύτερο σκάφος, το bulk carrier UBC Stavanger, εντόπισε τη δεύτερη φουσκωτή σχεδία, διασώζοντας πέντε μέλη του πληρώματος. Μία από τις σχεδίες έσωσε επίσης τον σκύλο του πλοίου. Το bulker μετέφερε τους επιζώντες στο Τρινιντάντ.

Η κοινή προσπάθεια της ακτοφυλακής ερεύνησε την περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να εντοπίσει δύο επιπλέον μέλη του πληρώματος από το Cetus.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X