Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Δημόσια διαβούλευση για Εθνική Στρατηγική Κυπριακής Ναυτιλίας ξεκινά το Υφυπουργείο

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώνει την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς και με την κοινωνία των πολιτών, για τη διαμόρφωση μακροχρόνιας Εθνικής Στρατηγικής της κυπριακής ναυτιλίας.
 
Σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργείου αναφέρει ότι η Κύπρος, ως ένα αξιόπιστο και ποιοτικό ναυτιλιακό κράτος με παγκόσμια εμβέλεια, συνεχίζει να ενεργεί με γνώμονα την πρόοδο της ναυτιλίας,  τόσο σε εθνικό, περιφερειακό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
 
Η όλη προσπάθεια του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, προστίθεται, αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού οράματος για όλο το φάσμα του εθνικού ναυτιλιακού συμπλέγματος και με γνώμονα, το κυπριακό ναυτιλιακό σύμπλεγμα να αναπτυχθεί περαιτέρω, κατά τρόπο αειφόρο και ολιστικό, ενώ συνάμα ο τομέας να παραμείνει ανθεκτικός στις κρίσεις και στις προκλήσεις διαδραματίζοντας σημαίνοντα ρόλο στη παγκόσμια ναυτιλιακή σκηνή.
 
«Η νέα προσέγγιση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής για την Κυπριακή Ναυτιλία θα φέρει την επωνυμία SEA (Sustainable-Extrovert-Adaptable) – Be Part of Leading Positive Change και θα είναι βασισμένη στο τρίπτυχο Αειφορία-Εξωστρέφεια-Προσαρμοστικότητα», προστίθεται.
 
Η εκστρατεία διαβούλευσης θα αναπτυχθεί σε τέσσερις φάσεις και θα περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες που αφορούν προκλήσεις της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και συγκεκριμένα, την Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα (7 έως 22 Απριλίου), τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό (23 Απριλίου έως 6 Μαΐου) και τις Διαχρονικές Προκλήσεις (Κοινωνική Διάσταση – Συνθήκες εργασίας και διαβίωσης ναυτικών και πειρατεία) (7 έως 20 Μαΐου).
 
Η τέταρτη ενότητα θα εκδηλωθεί εντός Μαΐου και θα απευθύνεται πιο στοχευμένα στην κοινωνία των πολιτών, καλύπτοντας πτυχές όπως η ακτοπλοΐα, η θαλάσσια ρύπανση και οι ναυτιλιακές σπουδές.
 
Η ναυτιλιακή κοινότητα και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν απόψεις και ιδέες μέσω της ιστοσελίδας www.cyshippingstrategy.com.
 
Όσο αφορά τη διαβούλευση με τους πολίτες και πέραν από τη δημιουργία ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, η εκστρατεία θα εκδηλωθεί σε διάφορες μορφές και με διάφορες δράσεις, όπως διαδικτυακές συναντήσεις με φορείς και ομάδες πολιτών για ανταλλαγή ιδεών, αλλά και με δημόσιους διαλόγους σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, όπου θα δίδεται η δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα μέρη να εκφράσουν τις απόψεις τους.
 
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας καλεί όλους τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν «για να συνδιαμορφώσουμε ένα στρατηγικό όραμα για την κυπριακή ναυτιλία…γιατί Δυνατή Ναυτιλία – Δυνατότερη Κύπρος!».
 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X