Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Δεξαμενόπλοιο «πέρασε» πάνω από αλιευτικό – Αγνοούνται 7 άτομα στη θάλασσα

Οι αρχές των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέθεσαν κατηγορίες εναντίον του καπετάνιου και τριών αξιωματικών ενός φορτηγού πλοίου που συγκρούστηκε με αλιευτικό σκάφος. Οι κατηγορίες προέκυψαν έπειτα από έρευνα του Λιμενικού Σώματος, από την οποία ανάκτησαν μόνο συντρίμμια του αλιευτικού και κανένα σημάδι των επτά αγνοουμένων μελών του πληρώματος.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου την 1η Ιουνίου, η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ανέφερε ότι είχε ολοκληρώσει την αρχική έρευνα και οι αρχές αποφάσισαν να απαγγείλουν εκ νέου κατηγορίες στους αξιωματικούς του Happy Hiro, ενός φορτηγού 32.600 dwt που είναι εγγεγραμμένο στα Νησιά Μάρσαλ. Ο καπετάνιος του σκάφους, Amir Meshay, πολίτης της Κροατίας, ο δεύτερος αξιωματικός Bogdan George Antonie, πολίτης της Ρουμανίας, και δύο Φιλιππινέζοι αξιωματικοί του σκάφους οδηγήθηκαν στο δικαστήριο. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «απερισκεψία που είχε ως αποτέλεσμα πολλαπλές ανθρωποκτονίες, πολλαπλούς τραυματισμούς και ζημιές σε περιουσίες», ανέφερε το Λιμενικό Σώμα.

Η σύγκρουση συνέβη στις 28 Μαΐου σε μία από τις κύριες λωρίδες της ναυτιλίας καθώς το bulker περνούσε από τις Φιλιππίνες και έπλεε προς την Αυστραλία. Μια υποβρύχια εξέταση του σκάφους μήκους 580 ποδιών αποκάλυψε υπολείμματα και σημάδια, που υποδεικνύουν ότι το πλοίο είχε χτυπήσει και πλεύσει πάνω από το αλιευτικό.

Το Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι πήρε συνεντεύξεις από τα επιζώντα μέλη του πληρώματος καθώς και από αυτόπτες μάρτυρες από άλλα σκάφη που επιχειρούσαν στην περιοχή. Το αλιευτικό σκάφος αντιμετώπισε προβλήματα στον κινητήρα νωρίτερα την ημέρα και αγκυροβόλησε όταν μέλη του πληρώματος παρατήρησαν το σκάφος που πλησίαζε. Ξύπνησαν άλλα μέλη του πληρώματος στο αλιευτικό σκάφος καθώς πλησίαζε το bulker. Οι 13 επιζώντες υπέστησαν κοψίματα και μώλωπες, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε στο κεφάλι και ανασύρθηκαν από το νερό από άλλη ψαρόβαρκα στην περιοχή.

Το Happy Hiro μετέφερε τους επιζώντες προς την ακτή και αργότερα σε σκάφος της ακτοφυλακής. Το bulker κατευθύνθηκε προς το αγκυροβόλιο. Το bulker λειτουργούσε μόνο με έναν αξιωματικό στη γέφυρα και είχε τυφλά σημεία όπου δεν μπορούσε να δει αντικείμενα μπροστά από το σκάφος.

Η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού ερεύνησε μια περιοχή που καλύπτει περίπου 600 τετραγωνικά μίλια, αλλά παρεμποδίστηκε από την κακοκαιρία, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών βροχοπτώσεων και των τεράστιων κυμάτων. Βρήκαν διάφορα κομμάτια από συντρίμμια που πιστεύεται ότι προέρχονται από το αλιευτικό σκάφος, αλλά δεν υπάρχουν σημάδια από τα επτά αγνοούμενα μέλη του πληρώματος.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X