Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Δεν τα κατάφερε τελικά, η μικρή φάλαινα που συγκίνησε όλους – Βρέθηκε στη Σαλαμίνα

Δεν τα κατάφερε τελικά η μικρή φάλαινα, η οποία είχε συγκινήσει τους πάντες τις τελευταίες ημέρες με τη δύσκολη μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο “Σωτήρης” εντοπίστηκε νεκρός στα παράλια της Χερσονήσου Κυνόσουρα στην ανατολική πλευρά της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση σκάφος του Λιμενικού, τα τελευταία 24ωρα διενεργούσε περιπολίες γύρω από το νησί της Σαλαμίνας σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την παρακολούθηση και πιθανή επαναπροσάραξη του ζιφιού. Δυστυχώς εντόπισα το θαλάσσιο θηλαστικό νεκρό.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση ομάδας κτηνιάτρων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καθώς και ειδικών επιστημόνων για την κατάλληλη μεταφορά του ζώου σε ασφαλή χώρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και λήψη των αναγκαίων βιολογικών δειγμάτων για την πραγματοποίηση εξιδεικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων.

Τα ευρήματα που θα προκύψουν θα καταστήσουν δυνατή τη διαπίστωση και τυχόν άλλων παθολογικών προβλημάτων, εκτός αυτών που είχαν ήδη εντοπιστεί κλινικά και επιβεβαιωθεί εργαστηριακά τις προηγούμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο του δόγματος της Ενιαίας Υγείας (One Health), κατά την διερεύνηση θα εξεταστεί και η τυχόν παρουσία νοσημάτων που αφορούν τόσο στην υγεία των ζώων όσο και τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων (ΟΙΕ).

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X