Νέα

  • ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ

Δείτε το εντυπωσιακό 10λεπτο βίντεο για το υποβρύχιο Musan στην Αγία Νάπα

Σε ένα εντυπωσιακό βίντεο 10 περίπου λεπτών, τα υποβρύχιο ταξίδι μπορείτε να δείτε πως δημιουργήθηκε το μοναδικό υποβρύχιο μουσείο (MUSAN). Από τη σύλληψη της ιδέας τρία χρόνια πριν, μέχρι και τα εγκαίνια τoν Αύγουστο του 2021.

Το MUSAN αποτελεί ένα θαλάσσιο θησαυρό για την Κύπρο, αφού η μοναδικότητά του, σε συνδυασμό με το θαλάσσιο περιβάλλον της Αγίας Νάπας, δημιουργούν ένα ξεχωριστό έργο, που όμοιό του δεν προσφέρεται πουθενά αλλού.

Το MUSAN αποτελεί έργο ορόσημο για το τουριστικό προϊόν και την ανάδειξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Κύπρου. Συνδυάζει το θαλάσσιο φυσικό περιβάλλον και την τέχνη με τρόπο που εντυπωσιάζει, καθώς είναι έτοιμο για τους λάτρεις του βυθού να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να είναι δύτες, αλλά και κολυμβητές με μάσκα και αναπνευστήρα. Ολόκληρο το έργο είναι ένα υδάτινο οδοιπορικό στη σχέση ανθρώπου και φύσης, όπως το δημιούργησε ο καταξιωμένος στο χώρο Jason deCaires Taylor.

Οι εικαστικές παρεμβάσεις του, αλλάζουν την οπτική μέσα από την οποία o άνθρωπος αντιμετωπίζει τα περιβαλλοντικά ζητήματα και δίνουν το στίγμα της αρμονική συνύπαρξης των ανθρώπων με το θαλάσσιο περιβάλλον.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τις γνώσεις και τις δεξιότητές του ως γλύπτης, marine conservationist, υποβρύχιος φωτογράφος και εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης, για να φτιάξει μοναδικά έργα τέχνης, τα οποία ανταποκρίνονται στον χώρο που ενισχύουν τη θαλάσσια ζωή.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X