Νέα

  • ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ

Δέκα περίεργα πράγματα που έχουν βρεθεί στη θάλασσα

Τα περίεργα πράγματα που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στα βάθη της θάλασσας είναι αμέτρητα. Από θησαυρούς έως κρυμμένες πόλεις, έχουν ανακαλυφθεί πολλά παράξενα και πραγματικά πολύτιμα πράγματα στο βυθό της θάλασσας.

1. Ολόκληρο καράβι

Το 1981 βρέθηκε στα βάθη του ωκεανού το καράβι RMS Republic που φημολογείται πως μετέφερε αμερικανικά χρυσά νομίσματα τουλάχιστον 250.000 δολαρίων, ενώ μια άλλη φήμη είναι ότι μετέφερε νομίσματα αξίας 3.000.000 δολαρίων ως δάνειο στην αυτοκρατορική ρωσική κυβέρνηση.

2. Περίεργα θαλάσσια πλάσματα

Η σύγχρονη και προηγμένη τεχνολογία κατάδυσης επέτρεψε στον άνθρωπο να δει τι υπάρχει πιο κάτω από τον ωκεανό και αυτό που ανακάλυψε ήταν μερικά εξαιρετικά περίεργα θαλάσσια πλάσματα τα λεγόμενα seamonsters.

3. Η Αρχαία Πόλη της Αλεξάνδρειας

Η Αρχαία Πόλη της Αλεξάνδρειας βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα. Πιστεύεται ότι η πόλη εξαφανίστηκε λόγω μιας σειράς φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένων παλιρροιακών κυμάτων και σεισμών.

4. Ένα εξωγήινο πιατάκι;

Το 2011, το Ocean X (μια αυτοχρηματοδοτούμενη ομάδα κυνηγών θησαυρών) ανακάλυψε κάτι περίεργο στη Βαλτική Θάλασσα. Μια ασυνήθιστα διαμορφωμένη πέτρινη δομή που πολλοί ισχυρίζονται ότι μοιάζει με ένα εξωγήινο «πιατάκι». Άλλες θεωρίες λένε ότι πρόκειται για υπολείμματα μιας υποβρύχιας συσκευής του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, οι επιστήμονες λένε πως πρόκειται απλά για έναν περίεργο πέτρινο σχηματισμό μέσα στην θάλασσα.

5. Σμαραγδένιος θησαυρός

Ο ερασιτέχνης κυνηγός θησαυρών Τζέι Μισκόβιτς ανακάλυψε περισσότερα από 10.000 σμαράγδια στα ανοικτά των ακτών του Key West στη Φλόριντα το 2010. Νομίζοντας ότι είχε κερδίσει το τζάκποτ (εκτιμάται ότι τα σμαράγδια άξιζαν μισό δισεκατομμύριο δολάρια), η ανακάλυψή του κέρδισε την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αυτό στη συνέχεια τράβηξε και την προσοχή της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία του έδωσε προσωρινή ιδιοκτησία των κοσμημάτων, καθιστώντας τον νομικά ανίκανο να τα πουλήσει. Δυστυχώς, πνιγμένος στο χρέος και ανίκανος να επωφεληθεί από τον θησαυρό του, ο Μισκόβιτς αυτοκτόνησε το 2013.

6. Μια λίμνη

Εντάξει, δεν βρέθηκε ακριβώς στη θάλασσα, αλλά είναι σίγουρα περίεργο. Το 2007 μια σειρά από πέτρες τοποθετημένες σε σχήμα κύκλου ανακαλύφθηκαν περίπου 40 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της λίμνης Μίσιγκαν.

7. Νεκροταφείο ατμομηχανών

Το 1985 ανακαλύφθηκε ένα νεκροταφείο ατμομηχανών στα ανοικτά του New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών. Χρονολογείται από τη δεκαετία του 1850 και δεν υπάρχει γνωστό αρχείο που να εξηγεί τον λόγο για τον οποίο τις πέταξαν στον ωκεανό. Οι ιστορικοί προβλέπουν ότι είτε έπεσαν από φορτηγό-πλοίο κατά λάθος ή έπεσαν σκόπιμα από ένα πλοίο για να μειωθεί το βάρος κατά τη διάρκεια κακών θαλάσσιων συνθηκών.

8. Η παλαιότερη πόλη του κόσμου;

Το 2001 ανακαλύφθηκαν κατάλοιπα μιας χαμένης πόλης στον Κόλπο του Καμπάι στα ανοικτά των ακτών της Ινδίας, την οποία ορισμένοι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι είναι η αρχαιότερη πόλη στην ιστορία. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν περιείχαν κομμάτια γλυπτικής, ανθρώπινα υπολείμματα, έργα τέχνης ακόμη και ξύλινα έπιπλα – και ένα κομμάτι ξύλου που εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 9.500 ετών. Σκεπασμένοι από μυστήριο, επιστήμονες και αρχαιολόγοι εξακολουθούν να εργάζονται για να αποκρυπτογραφήσουν ακριβώς ποια περίοδο ιστορίας υπήρχε αυτή η πόλη.

9. Κινητήρες πυραύλων του Apollo

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970, πολλοί πύραυλοι Apollo στάλθηκαν σε τροχιά γύρω από τη Γη και το φεγγάρι, και οι κινητήρες τους που τροφοδότησαν κάθε ένα από τα πρώτα στάδια των ενισχυτών έπεσαν στον πυθμένα του ωκεανού, πιστεύεται ότι χάθηκαν για πάντα. Όμως, χάρη στον Τζεφ Μπέζος και το έργο του που χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά, έχουν πλέον ανακτηθεί.

Δεν είναι ακριβώς γνωστό γιατί ο Μπέζος ήθελε να επενδύσει εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση του έργου, αλλά κάποιος εικάζει ότι το έκανε απλώς «επειδή μπορούσε».

10. Ένας αρχαίος υπολογιστής

Το Antikythera είναι ένας υπολογιστής anolog, που έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης των αστρονομικών θέσεων και των εκλείψεων που βρέθηκε στη θάλασσα. Τώρα εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών.

Πηγή: history.co.uk

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X