Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γύριζαν φιλμ για τους κροκόδειλους μέχρι που ένας τινάχτηκε και τους έφαγε το drone

Η Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία Αυστραλίας γύριζε ένα φιλμ για τα 50 χρόνια από την απαγόρευση του κυνηγιού κροκοδείλων στο Ντάργουιν, και μερικά από τα πιο απαιτητικά πλάνα είχαν ανατεθεί στον χειριστή ενός drone που πετούσε το τηλεκατευθυνόμενο όχημα πάνω από το ποτάμι. 

Η ιπτάμενη κάμερα έσκιζε τους αιθέρες, εξασφαλίζοντας εντυπωσιακά, κοντινά πλάνα μεγάλων ερπετών που αποδείχτηκαν υπερβολικά κοντινά, όταν ένας από τους κροκόδειλους τινάχτηκε από το νερό και άρπαξε το drone, «προσγειώνοντάς» το άτσαλα και αναγκαστικά μέσα στο στόμα του. 

Ήταν η στιγμή που το drone τραβούσε πλάνα για το ντοκιμαντέρ του ABC News στην Αυστραλία, «Crocodile Territory» που καταγράφει τη ζωή των κροκόδειλων στο φυσικό τους περιβάλλον, με αφορμή την 50ή επέτειο από την απαγόρευση κυνηγιού των αρχαίων ερπετών στη Βόρεια Επικράτεια της χώρας.

Ο χειριστής του drone, Ντέιν Χερστ (Dane Hirst), περιέγραψε το πώς εκτυλίχθηκε το όλο σκηνικό. «Τοποθέτησα το drone πάνω από μια μικρή λιμνοθάλασσα στο πάρκο Crocodylus και όλα τα ερπετά ταράχθηκαν. Αλλά, υπήρχε ένας κροκόδειλος που κράτησε τη θέση του και πραγματικά κοίταζε το drone», είπε.

Και συνέχισε: «Ετσι σκέφτηκα, υπέροχα, θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον τύπο, που μένει στο ίδιο σημείο και μπορώ να κάνω μερικές αξιοπρεπείς λήψεις. Οδηγώ το drone από πάνω του, και καθώς το έκανα, κοίταξα προς τη λιμνοθάλασσα και είδα έναν κροκόδειλο κάθετα έξω από το νερό. Τότε άκουσα έναν μεγάλο θόρυβο σύσφιξης των γνάθων…».

«Κοίταξα το χειριστήριο και είδα μια κενή οθόνη και καμία σύνδεση», είπε ο Χερστ.

Και τότε είδε τον κροκόδειλο να δαγκώνει με οργή τη συσκευή και αφού την κατέστρεψε να την «φτύνει» έξω από το νερό, χωρίς ωστόσο να καταστραφεί το καταγεγραμμένο υλικό.

Χάρη στην ζωντανή αναμετάδοση της εικόνας, ο χειριστής Dane Hirst πρόλαβε να αποθηκεύσει τα πλάνα σε απομακρυσμένο σκληρό δίσκο.

«Θα είναι αρκετά δύσκολο να εξηγήσω στα αφεντικά τι συνέβη», μονολόγησε χαριτολογώντας, αποχαιρετώντας το drone. 

Πηγή: BBC News

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X