Νέα

  • Uncategorized

Γιορτάζουν την έλευση του νέου χρόνου στην παραλία

Μπορεί για κάποιους η παραμονή πρωτοχρονιάς να είναι παραδοσιακά μια χειμωνιάτικη εορταστική ημέρα, με το ανάλογο κλίμα που απαιτεί, τζάκι, κάστανα θέρμανση και άλλα απαραίτητα του χειμώνα. Αυτό δεν ισχύει όμως σε όλες τις χώρες του κόσμου. 

Στα Χαβάζη, την Αυστραλία ακόμη και στις ΗΠΑ, υπάρχουν προορισμοί που προσφέρουν πρωτοχρονιάτικο ξεφάντωμα στις προβλήτες παραλιών και όχι μόνο.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, διεξάγεται στην εξωτική Ταϊλάνδη.

Φέτος κάποιοι επιστρέφουν πίσω στη γενέτειρα τους και άλλοι, επισκέπτονται το νησί Koh Phangan της Ταϊλάνδης για να ξεφαντώσουν στο θρυλικό πλέον πρωτοχρονιάτικο πάρτι “Full Moon Countdown” στην παραλία Haad Rin, γεμίζοντας τα φέρι μποτ και κατακλύζοντας την τοπική τουριστική βιομηχανία μετά από δύο χρόνια ηρεμίας λόγω της πανδημίας. Ενώ πολλοί ξενώνες και ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά, αυτά που είναι ανοιχτά αναφέρουν ότι έχουν εξαντληθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν γίνει υπεράριθμες κρατήσεις καθώς οι ταξιδιώτες που περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή πληρώνουν premium τιμές άνω των 10.000 μπατ για ένα δωμάτιο τη νύχτα.

Το Raja Ferry, που μεταφέρει ανθρώπους από την προβλήτα Donsak στην ηπειρωτική χώρα στο Surat Thani, έχει γεμίσει με τουρίστες. Όχι μόνο οι περισσότερες θέσεις ήταν πιασμένες, αλλά περίπου οι μισοί από τους επιβαίνοντες έπρεπε να καθίσουν στο έδαφος. 

Η είσοδος στο κύριο πάρτι, λόγω πανδημίας, θα επιτραπεί μόνο σε εμβολιασμένους ή άτομα που θα προσκομίσουν αρνητική αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου. Όσοι δεν μπορούν να παράσχουν αποδείξεις θα λάβουν ένα κιτ δοκιμής αντιγόνου για να το πάρουν επί τόπου έναντι χρέωσης 200 μπατ. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν ήδη χιλιάδες άνθρωποι μέσα στη ζώνη του πάρτι στα ξενοδοχεία, τους ξενώνες και τα θέρετρα κατά μήκος της παραλίας. 

Η χρέωση για την είσοδο στη ζώνη της παραλίας, όπου θα γίνει το πάρτι θα είναι στα 200 μπατ, με τα χρήματα να χρησιμοποιούνται όπως πάντα για να πληρώσουν για καθαρισμούς της παραλίας.

Το πάρτι της Πανσέληνου υπάρχει στο Koh Phangan από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 (κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή χρονιά). Εκείνη την ώρα, μια παρέα περίπου 30 ατόμων μαζεύτηκε στα Paradise Bungalows (που υπάρχουν και σήμερα, παρεμπιπτόντως) και γιόρτασαν αυθόρμητα εκεί το πρώτο Full Moon Party. Ο δρόμος για το χωριό Haad Rin, το μέρος όπου πραγματοποιείται το πάρτι της Πανσελήνου, ήταν ακόμα αστρωμένος εκείνη την εποχή και μη προσβάσιμος.

Σήμερα, περισσότερα από 30 χρόνια μετά, το Full Moon Party είναι το μεγαλύτερο beach party της Ταϊλάνδης και είναι γνωστό σε κάθε ταξιδιώτη της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ανάλογα με την εποχή και τον μήνα, από 5.000 έως 30.000 άτομα από όλο τον κόσμο έρχονται στην παραλία Haad Rin Nok, όπως στην πραγματικότητα ονομάζεται η παραλία Full Moon Party Beach.

Στο Full Moon Party θα ακούσετε κυρίως ηλεκτρονική μουσική: techno, house, trance, psy-trance κ.λπ. Αντιπροσωπεύονται όμως και άλλα είδη όπως drum and bass, pop και hip hop. Ωστόσο, η ηλεκτρονική μουσική έχει την τιμητική της. Ακόμη και διεθνώς γνωστοί DJs έρχονται στο Koh Phangan, οι οποίοι παίζουν τα set τους εκεί μέχρι την ανατολή του ηλίου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X