Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γιατί τα δελφίνια υπερέχουν στη μάχη έναντι του καρχαρία

O καρχαρίας, ένας από τα πιο σπουδαία αρπακτικά της θάλασσας, γνωρίζει συνήθως  πώς να θωρακίζει τον εαυτό του. Εντούτοις σε περιπτώσεις που μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα χαριτωμένο δελφίνι, οι πιθανότητες επιβίωσης του, μειώνονται.

Τα μεγάλα, δυνατά κεφάλια των δελφινιών, λειτουργούν ως τοιχώματα του. Στον αγώνα με τους καρχαρίες, τα δελφίνια θα καρφώσουν το ρύγχος τους στο μαλακό στομάχι του καρχαρία, κάτι που μπορεί να του προκαλέσει μεγάλες εσωτερικές πληγές. Ομοίως, χρησιμοποιούν το ρύγχος τους για να κόψουν τα βράγχια των καρχαριών.

Ενώ τα δελφίνια και οι καρχαρίες συνήθως όταν βρίσκονται στην ίδια θαλάσσια περιοχή, κοιτάζει ο καθένας τη δουλειά του, μερικές φορές, τα δελφίνια ανταγωνίζονται τους καρχαρίες όταν αισθάνονται ότι απειλούνται.

Οι αστικοί μύθοι επιμένουν ότι τα δελφίνια αντιπροσωπεύουν τους φυσικούς εχθρούς των καρχαριών και οι καρχαρίες αναζητούν εκδίκηση, με κάθε κόστος. Μερικοί καρχαρίες είναι ακόμη σε θέση να αποφύγουν το θάνατο, ξεφεύγοντας από μία επίθεση, φέροντας μώλωπες και χτυπήματα. Είναι επίσης πιθανό οι φάλαινες Όρκα, το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των δελφινιών,  να σκοτώνουν καρχαρίες.

Τα πλάσματα του ωκεανού όπως τα δελφίνια είναι ένα από τα πιο γοητευτικά στον κόσμο. Ακόμα κι έτσι, σε ορισμένες περιοχές είναι γνωστό ότι σκοτώνουν καρχαρίες. Ο καρχαρίας δεν είναι το μόνο ζώο που μπορεί να χάσει τη μάχη μαζί τους. Το δελφίνι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα φονικά του  ένστικτά, ενώ απειλείται.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X