Νέα

  • News

Γιατί δεν αφέθηκε ελεύθερος ακόμη ο Κύπριος καπετάνιος και άλλα μέλη του πληρώματος  

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι χειρισμοί Ελλάδας και Κύπρο για την επιστροφή του πληρώματος, των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων «Prudent Warrior» και «Delta Poseidon», που βρίσκονται αγκυροβολημένα, το πρώτο στο ιρανικό λιμάνι Bandar Abbas και το δεύτερο βόρεια του νησιού Λαράκ.

Ανάμεσα στο πλήρωμα που παραμένει στα δύο πλοία, βρίσκεται και ο Κύπριος καπετάνιος, ο οποίος έχει, σύμφωνα με πληροφορίες του Enalios, τακτική επικοινωνία με την κυπριακή διπλωματική επιστολή, καθώς και με την οικογένεια του.

Όπως μας αναφέρθηκε, τόσο ο Κύπριος καπετάνιος, όσα και τα υπόλοιπα μέλη των πληρωμάτων, είναι καλά στην υγεία τους. 

Μετά την απόφαση της ελληνικής βουλής για επιστροφή του φορτίου που είχε κατασχεθεί  για λογαριασμό των ΗΠΑ, από ιρανικό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά και τα αντίποινα από τους από τους Φρουρούς της Επανάστασης, που προχώρησαν στην κατάληψη των δύο δεξαμενόπλοιων, έγιναν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ιράν και Ελλάδας για την επιστροφή των μελών του πληρώματος.

Ήδη αφέθηκαν 11 άτομα του πληρώματος του «Delta Poseidon», ενώ γίνεται διαπραγμάτευση και για την επιστροφή των πλοίων με τα υπόλοιπα μέλη.

Αίτημα της Ιρανικής κυβέρνησης είναι να μην κληθούν να καταβάλουν αποζημιώσεις προς τους ιδιοκτήτες των δύο δεξαμενόπλοιων, πρώτου προχωρήσουν με την απελευθέρωση.

Ήδη με τη μία από τις δύο εταιρείες, κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες μας σε συμφωνία, ενώ απομένει να γίνουν διευθετήσεις και για την δεύτερη.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X