Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Γερμανικές ναυτιλιακές έτοιμες να διαθέσουν τα πλοία τους σε τιμή κόστους για τη Λέσβο

Τα κρουαζιερόπλοια τους σε τιμή κόστους προσφέρουν Γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένουν να φιλοξενηθούν προσωρινά σε αυτά, πρόσφυγες στη Λέσβο και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στους καταυλισμούς. Αυτή η πρόταση όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, έρχεται από την αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Καταρίνα Μπάρλεϊ με το επιχείρημα ότι αυτή τη στιγμή δεν χρησιμεύουν σε τίποτε τα κρουαζιερόπλοια στη Γερμανία.

Σειρά ναυτιλιακών εταιρειών έχουν υποβάλει πρόταση να διαθέσουν τα πλοία τους σε τιμή κόστους, δηλώνει η πολιτικός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών στο δίκτυο επαρχιακού τύπου RND. Δεδομένου ότι η αγορά κρουαζιέρας έχει καταρρεύσει, πολλές από αυτές τις εταιρίες θα ήταν «ευγνώμονες» για εναλλακτικές πηγές εσόδων, επισημαίνει ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Έρικ Μάρκβαρντ στο ίδιο δίκτυο.

Έτοιμη να διαθέσει κρουαζιερόπλοιά της στη Λέσβο είναι η γερμανική εταιρεία «Phoenix Reisen». «Έχουμε πλοία που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα στη Γερμανία, ενώ οι άνθρωποι στη Λέσβο είναι χωρίς τουαλέτες και δεν ξέρουν που να κοιμηθούν», δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Γιοχάνες Τσουρνίντεν. Πρόθυμη επί της αρχής για συνομιλίες όπως και για την αποστολή πλοίων δηλώνει η TUI. Όπως όμως επισημαίνει εκπρόσωπος του ομίλου, η εφαρμογή ανθρωπιστικών μέτρων προστασίας και στέγασης ανήκει στα καθήκοντα του δημοσίου. 

Η πρόταση των γερμανών πολιτικών δεν είναι νέα. Μετά την καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στη Μόρια την περασμένη εβδομάδα η ελληνική κυβέρνηση εξέτασε την περίπτωση να αξιοποιήσει και πλοία για τη στέγαση των προσφύγων.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X