Νέα

  • ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Γέρακας: Ένα παραθαλάσσιο μέρος διαφορετικό από τα άλλα

Μπορεί με το που ακούς Γέρακας να σου έρχεται στο μυαλό η περιοχή της Αττικής, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει κάτι πολύ πιο εντυπωσιακό με αυτό το όνομα στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Λακωνία και συνηθίζουν να το αποκαλούν ως το άγνωστο φιόρδ της Ελλάδας. 

Πρόκειται για έναν όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό που σύμφωνα με το exploringgreece.tv μπορείς να γνωρίσεις και να περάσεις καλά ακόμη και το φθινόπωρο, όσο ο καιρός είναι γλυκός.

Γέρακας, ένα χωριό – φιορδ στην Ελλάδα

Ο Γέρακας είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ μικρό και όμορφο παραθαλάσσιο χωριό το οποίο είναι κυριολεκτικά μιλώντας σε ένα φιόρδ. Από ψηλά μπορείς να το καταλάβεις καλύτερα και είναι μια εικόνα που θα σου μείνει αποτυπωμένη στο μυαλό για χρόνια. Και μπορεί η Νορβηγία να φημίζεται για τα φιόρδ της, αλλά όπως αποδεικνύεται και η Πελοπόννησος έχει τη δική της ομορφιά στον τομέα αυτό.

Ο Γέρακας είναι χτισμένος στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας και σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την Μονεμβασιά. Ένας όμορφος οικισμός ιδανικός για καλοκαιρινές αλλά και φθινοπωρινές περιπλανήσεις. Εκεί θα απολαύσεις γαλήνη και αυθεντική ομορφιά. Θα δεις αγκυροβολημένα διάφορα ιστιοφόρα και σκάφη που βρίσκουν εκεί ηρεμία και οι επιβάτες τους απολαμβάνουν τα γαλάζια νερά.

Η απόσταση του Γέρακα, του φιορδ της Πελοποννήσου έχει απόσταση λιγότερο από 4 ώρες από το κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη. Θα δεις πολλά και θα περάσεις ακόμη καλύτερα σε αυτή τη γραφική γωνιά της Ελλάδας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X