Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Γέμισε το λιμάνι ρωσικού χωριού με ξύλα που μετατοπίστηκαν από το πλοίο 

Εικόνες από την ακτογραμμή ενός απομακρυσμένου ρωσικού χωριού γεμάτη με φορτία ξύλου, άρχισαν να κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Μια έρευνα από τις ρωσικές αρχές αναφέρει ότι ένα φορτηγό πλοίο της ρωσικής εταιρείας ξυλείας Terneyles πέταξε ένα μέρος του φορτίου του στη θάλασσα.

Τα ξύλα ξεβράστηκαν στην ακτή και έφραξαν την είσοδο του λιμανιού.

Η έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά οι αρχές αναφέρουν ότι ένα φορτηγό πλοίο με το όνομα Maria (6.280 dwt), το οποίο είναι νηολογημένο στο Τόγκο, έχασε την ξυλεία στη θάλασσα. Δεν είναι σαφές πότε και πού το πλοίο φόρτωσε το φορτίο, αλλά στις 5 Αυγούστου το πλοίο αναχωρούσε από το λιμάνι της Όλγας στη νοτιοανατολική Ρωσία κατά μήκος της Ανατολικής Θάλασσας της Ιαπωνίας.

Το πλοίο λειτουργούσε με πλήρωμα και ορισμένες αναφορές κάνουν λόγο για πιθανή μετατόπιση του φορτίου, την ώρα της αναχώρησης του πλοίου από το λιμάνι. Τρεις ημέρες μετά την αναχώρηση του πλοίου από την Όλγα, οι κάτοικοι βρήκαν σχεδόν τα δύο τρίτα του μιλίου της ακτογραμμής καλυμμένα με φορτίο ξυλείας και καπλαμά. Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι ντόπιοι ψαράδες παραπονέθηκαν και το λιμάνι έπρεπε να κλείσει για λίγο, ενώ έγιναν προσπάθειες καθαρισμού.

Δόθηκε διαταγή, το σκάφος να ρίξει άγκυρα σε  ασφαλή όρμο, ενώ θα μπορούσαν να γίνουν προσπάθειες σταθεροποίησης του φορτίου. Οι εικόνες δείχνουν μεγάλα τμήματα των στοιβών ανέπαφα αν και σε κάποια σημεία τα ξύλα φαίνεται να μην είχαν δεθεί καλά, με αποτέλεσμα να κρέμονται στη μία πλευρά του πλοίου. Δεν είναι σαφές εάν το πλοίο ήρθε αντιμέτωπο με κακές καιρικές συνθήκες, ούτε το τι άκριβώς προκάλεσε τη μετατόπιση του φορτίου και την πτώση του στη θάλασσα. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς μεταξύ του πληρώματος.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X