Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Βραβείο για δύο καπετάνισσες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των θαλάσσιων συνόρων

Δύο γυναίκες στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακήςκυβερνήτριες σε σκάφος, που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας, βράβευσε η WISTA Hellas –Ένωση Γυναικών της Ναυτιλίας, σε αναγνώριση της προσφοράς τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Είναι και οι δύο καπετάνισσες με δίπλωμα πλοιάρχου του εμπορικού ναυτικού.

Πρόκειται για την Αρχικελευστή Λ.Σ. Έφη-Γεωργία Καλλιόντζη και την Αρχικελευστής Λ.Σ. Δέσποινα Διακοβασίλη, κυβερνήτριες σε πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σάμου, οι οποίες

· προστατεύουν καθημερινά, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες, τα θαλάσσια σύνορα της Πατρίδας μας,Remaining Time-0:00FullscreenMute

· διαχειρίζονται μεταναστευτικές ροές και μάχονται για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος στο θαλάσσιο χώρο ενώ

· επιτελούν και ένα εξίσου σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο υποστηρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών νησιωτικών περιοχών.

Η Έφη-Γεωργία Καλλιόντζη κατάγεται από την Αθήνα και είναι παντρεμένη. Έχει αποφοιτήσει από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου όπου απέκτησε την εμπειρία της στη θάλασσα ταξιδεύοντας με δεξαμενόπλοια. Υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα τα τελευταία έξι χρόνια στη Σάμο. Σήμερα είναι κυβερνήτης στο σκάφος 604 που ανήκει στο Λιμεναρχείο της Σάμου.

Η Δέσποινα Διακοβασίλη κατάγεται από τη Νίσυρο. Έχει αποφοιτήσει από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, όπου απέκτησε θαλάσσια εμπειρία ως στέλεχος εμπορικών πλοίων. Υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα τα τελευταία έξι χρόνια και τα έξι στη Σάμο. Σήμερα εκτελεί χρέη κυβερνήτη στο σκάφος -604 που ανήκεις το Λιμεναρχείο της Σάμου.

«Στα 102 χρόνια από την Ίδρυση του Λιμενικού Σώματος μόλις το 1980 το Σώμα άνοιξε τις πόρτες του στις γυναίκες.

Τότε φάνηκε ως πρωτοποριακή κίνηση, και οι συνθήκες πράγματι δεν ήταν εύκολες» επεσήμανε ο Αρχηγός του Λ.Σ. Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης:

«Μέσα σ’ αυτό το σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα όμως, οι γυναίκες στελέχη μας, έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους επιδεικνύοντας καθημερινά :

· Υψηλό επαγγελματισμό,

· Αφοσίωση στον στόχο,

· Σθένος στις δυσκολίες και

· Πάθος για το έργο του Σώματος που είναι πολυδιάστατο

Σήμερα το Λιμενικό Σώμα αριθμεί 1.919 γυναίκες -όλων των βαθμίδων – που υπηρετούν σε διάφορες θέσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X