Νέα

  • ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ

Βρήκαν κάτι σαν χρυσή σφαίρα στα βάθη του ωκεανού

Ένα παράξενο αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής κατάδυσης από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας και  μοιάζει με χρυσή σφαίρα, προβληματίζει τους ερευνητές. 

Το αντικείμενο το οποίο έχει το σχήμα ενός αυγού εντοπίστηκε από θαλάσσιους βιολόγους σε σκάφος της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) στις ΗΠΑ, στα ανοιχτά της Αλάσκα.

Η ομάδα κατάφερε να το συλλέξει και να το φέρει στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας έναν ρομποτικό βραχίονα, αλλά οι ειδικοί δεν κατάφεραν ακόμη να αναγνωρίσουν το αντικείμενο.

Παραδεχόμενοι ότι δεν μπορούν να πουν από πού προήλθε, τα μέλη της ομάδας δημοσίευσαν μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ελήφθη  κατά τη διάρκεια μίας κατάδυσης σε μεγάλο βάθος.

Η εικόνα δείχνει μια στρογγυλή μάζα σαν σφουγγάρι με μια τρύπα μέσα της.

Η «αστραφτερή σταγόνα χρυσού», όπως περιγράφεται από το NOAA, είναι «ακόμη άγνωστη».

Η NOAA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δίνη μιας πεντάμηνης αποστολής για να εξερευνήσει τα βάθη της θάλασσας κοντά στην Αλάσκα.

Το πλήρωμα 48 ατόμων είναι εξοπλισμένο με εργαλεία για να κοιτάζει βαθιά στον ωκεανό – και να συλλέγει δεδομένα που μοιράζονται σε πραγματικό χρόνο με ερευνητές που επιστρέφουν στη ξηρά.

Οι ερευνητές στο Okeanos Explorer είναι απασχολημένοι με τη χαρτογράφηση και τη συλλογή δειγμάτων κατά μήκος του Κόλπου της Αλάσκα, χρησιμοποιώντας κάμερες που μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τα 6.000 μέτρα βάθος.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X