Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Βολές Μπάιντεν κατά ναυτιλιακών και πετρελαϊκών εταιρειών

Βολές κατά των ναυτιλιακών εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για τα συμβαίνοντα στην εφοδιαστική αλλά και των πετρελαϊκών εταιριών για τις πληθωριστικές πιέσεις που δέχεται η αμερικανική οικονομία εξαπέλυσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπάιντεν στην πρόσφατη επίσκεψή του στο λιμάνι του Λ. Αντζελες.

Σημειώνοντας πως ένας από τους βασικούς τρόπους για την καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς αγαθών μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού ο Αμερικανός Πρόεδρος δεσμεύθηκε να συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις υψηλές τιμές, καθώς πιστεύει ότι η Αμερική είναι σε εξαιρετική θέση για να ξεπεράσει τον χειρότερο πληθωρισμό που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια.

Μάλιστα κατηγόρησε τα εταιρικά κέρδη για τον πληθωρισμό, λέγοντας ότι ορισμένες εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων των ναυτιλιακών εταιρειών και της πετρελαϊκής βιομηχανίας – επικεντρώνονται στη μεγιστοποίηση των κερδών, καθώς τα ποσοστά συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω των παγκόσμιων διαταραχών.

Στο μεταξύ η Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή (FMC) ανακοίνωσε νέες πρωτοβουλίες για την παροχή ενισχυμένης βοήθειας στους αποστολείς των ΗΠΑ και την επικέντρωση σε διορθωτικά μέτρα σε ζητήματα εφοδιαστικής αλυσίδας. Το FMC έχει αναγνωρίσει την ανάγκη για ένα ειδικό Διεθνές Πρόγραμμα Εφοδιαστικής Αλυσίδας Θαλάσσιων Μεταφορών.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X