Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιομηχανία κρουαζιέρας: Ακυρώνουν και επαναπρογραμματίζουν λόγω Covid

Η βιομηχανία των κρουαζιερών, συνεχίζει να αγωνίζεται για να ανταποκριθεί στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού. 

Ενώ επαναλαμβάνει την πεποίθηση ότι τα πρωτόκολλα υγείας συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά, η βιομηχανία κρουαζιέρας ακυρώνει ταξίδια και εργάζεται για να επαναπρογραμματίσει τα δρομολόγια λόγω του κλεισίματος των λιμανιών. 

Η Norwegian Cruise Line ανακοίνωσε την ευρύτερη πρόσφατη σειρά ακυρώσεων που επηρεάζουν τα ταξίδια αυτή την εβδομάδα και εκτείνονται σε ορισμένες περιπτώσεις έως τον Απρίλιο του 2022. 

Η εταιρεία εφαρμόζει σήμερα αλλαγές που επηρεάζουν οκτώ από τα κρουαζιερόπλοια της, σε ορισμένες περιπτώσεις ακυρώνοντας τρέχοντα ταξίδια.

Οι επιβάτες του Norwegian Pearl, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Μαϊάμι στις 3 Ιανουαρίου για μια 11ήμερη κρουαζιέρα στην Καραϊβική και στο Κανάλι του Παναμά, ενημερώθηκαν ώρες μετά την αναχώρηση ότι τα μέλη του πληρώματος είχαν βρεθεί θετικά στον ιό. 

Η εταιρεία αποφάσισε να τερματίσει το ταξίδι μετά από μία ημέρα και να επιστρέψει το πλοίο στο Μαϊάμι, όπου έχει προγραμματιστεί να φτάσει στις 6 Ιανουαρίου πριν φτάσει στο πρώτο λιμάνι αφετηρίας του. Ομοίως, οι επιβάτες που ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο Norwegian Gateway της γραμμής, έλαβαν μια επείγουσα ειδοποίηση στις 4 Ιανουαρίου που τους ενημέρωνε ότι η κρουαζιέρα που επρόκειτο να ξεκινήσει την επόμενη μέρα ακυρωνόταν.

Η Norwegian ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι συνεχίζει να πλοηγείται στο ρευστό περιβάλλον δημόσιας υγείας, ενώ επικεντρώνεται στην παροχή μιας ασφαλούς εμπειρίας για όλους τους επιβαίνοντες, αναγκάζοντάς την να πάρει την απόφαση να ακυρώσει κρουαζιέρες και να αναβάλει τα μελλοντικά δρομολόγια. Ανάμεσα στα πλοία που είχαν καθυστερήσει τις ημερομηνίες εκκίνησης είναι το μοναδικό μεγάλο κρουαζιερόπλοιο με αμερικανική σημαία, το Pride of America, το οποίο τώρα καθυστερεί την επανεκκίνηση του μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. 

Χθες, το Υπουργείο Μεταφορών στη Χαβάη ανακοίνωσε ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τα πρωτόκολλα για την έναρξη των κρουαζιέρων ήδη από τις 15 Ιανουαρίου. Τόσο η Norwegian όσο και η Carnival Cruise Line υπέγραψαν συμφωνίες με τη Χαβάη για τη λειτουργία των πλοίων τους που απαιτούν 100 τοις εκατό εμβολιασμό, αρνητικό τεστ πριν από την επιβίβαση, μάσκες στο σκάφος και αποστάσεις, καθώς και πρωτόκολλα για τον τρόπο χειρισμού της αποβίβασης ασθενών επιβατών.

Η μητρική εταιρεία της Νορβηγίας, ανέφερε επίσης ότι δύο από τις άλλες εταιρείες της αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγές στα προγράμματά τους. Η Oceania Cruises ακύρωσε τα δρομολόγια της Νότιας Αμερικής για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ως απάντηση στις ενέργειες της κυβέρνησης της Βραζιλίας. 

Η Regent θα ξεκινούσε την παγκόσμια κρουαζιέρα της, η οποία αντικαταστάθηκε από τέσσερα μεγάλα τμήματα στην Καραϊβική και την Κεντρική Αμερική. Οι επιβάτες που έχουν κάνει κράτηση για την κρουαζιέρα που περιλαμβάνει σταθμούς σε διάφορες χώρες του κόσμου, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μερικά από τα τμήματα της ή να ακυρώσουν, για να κάνουν εκ νέου κράτηση για μια μελλοντική κρουαζιέρα.

Οι αυστηροί έλεγχοι της Κίνας στον ιό και οι στενές επαφές ανάγκασαν τις αρχές να ανακαλέσουν το Spectrum of the Seas της Royal Caribbean International κατά τη διάρκεια μιας από τις κρουαζιέρες της. Οι αρχές διαπίστωσαν ότι εννέα επιβάτες στην κρουαζιέρα ήταν στενές επαφές ενός  κρουσμάτων. Το πλοίο επέστρεψε στο Χονγκ Κονγκ και όλοι οι επιβάτες κρατούνταν στο πλοίο, ενώ τα τεστ ήταν σε εξέλιξη. Η Royal Caribbean ανακοίνωσε την ακύρωση της επόμενης κρουαζιέρας της.

Η βιομηχανία συνεχίζει τις προσπάθειές της να ενισχύσει την επιβολή των πρωτοκόλλων της, αποφασισμένη να μην αφήσει την τρέχουσα κατάσταση να επεκταθεί σε ευρύτερη αναστολή εργασιών όπως συνέβη τον Μάρτιο του 2020.

Μέχρι στιγμής, η Βραζιλία είναι ο μόνος προορισμός που έχει αναστείλει όλες τις κρουαζιέρες το τελευταίο διάστημα, λόγω της έξαρσης του ιού. Στην Καραϊβική, η πολιτική που ακολουθείται είναι επί του παρόντος, είναι να αρνούνται τα πλοία με κρούσματα άνω του 1 τοις εκατό του πληθυσμού επί του σκάφους.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X