Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Βιετνάμ: Σε συναγερμό τα λιμάνια λόγω covid19

Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας προκειμένου να αποφύγουν τα «απόνερα» της μετάλλαξης «δέλτα» και τις ενδεχόμενες διακοπές στις εμπορευματικές ροές εξ αιτίας της έχουν τεθεί τα λιμάνια στο Βιετνάμ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού Τύπου που είδαν το φώς της δημοσιότητας, ο τερματικός σταθμός Tan Cang – Cat Lai (TCCL) και ο τερματικός σταθμός Tan Cang – Hiep Phuoc (TCHP) στο Νότιο Βιετνάμ έχουν πληγεί από «ταχεία αύξηση» των εμπορευματοκιβωτίων εισαγωγής λόγω του κλεισίματος των επιχειρήσεων και των αποκλεισμών στην περιοχή.

Στις 3 Αυγούστου, υπήρχαν περίπου 108.800 TEU’s στoν TCCL, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 87,7% της χωρητικότητας των χώρων εναπόθεσης, και αυτό μειώθηκε σε πάνω από 106.700 TEU’s στις 4 Αυγούστου που αντιπροσώπευε το 85,1% της χωρητικότητας.

Στις 5 Αυγούστου η Hapag-Lloyd ανακοίνωσε ότι οι τερματικοί σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Tan Cang Cat Lai στην πόλη Ho Chi Minh ανέστειλαν τις εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την επιδημία COVID-19 στην περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα λιμάνια έχουν λάβει μέτρα εκτόνωσης της συμφόρησης και για το ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις του λόγω της πανδημίας που θα επιδείνωναν την κατάσταση με τις εμπορευματικές ροές.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X