Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Βίντεο – Το μήνυμα Ουκρανού πλοίαρχου και η άρνηση του να μεταφέρει εμπόρευμα στη Ρωσία

Την ώρα που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν τα σφυροκοπήματα σε στρατηγικά σημεία της Ουκρανίας, όπως  η Χάρκοβα και η Μαριούπολη, ουκρανοί ναυτικοί εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε συμπατριώτες τους, και καλούν τους ιδιοκτήτες πλοίων να υποστηρίξουν  την Ουκρανία, αρνούμενοι να προσέλθουν σε ρωσικά λιμάνια.

Σε μια πρόσφατη έκκληση μέσω βίντεο, ο πλοίαρχος Λουτσίνο Αλεξέι Ολέγκοβιτς, επεσήμανε ότι αξιωματικοί από το έθνος του υπηρέτησαν τον διεθνή στόλο με επαγγελματισμό για δεκαετίες – και κάλεσε τους πλοιοκτήτες να ανταποδώσουν σε αυτή την ώρα ανάγκης.

«Ενώ συνεχίζουμε τη δουλειά μας (στη θάλασσα), οι οικογένειές μας δέχονται επίθεση. Τα παιδιά μας κρύβονται στα υπόγεια. Λαμβάνουμε επιστολές υποστήριξης από τους πλοιοκτήτες μας, αλλά νομίζω ότι αυτό κατηγορηματικά δεν είναι αρκετό», είπε. «Ζητώ  από όλους να βοηθήσετε το κράτος μου οικονομικά. Δημιουργήστε κεφάλαια για να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της Ουκρανίας, κεφάλαια για να στηρίξετε τον στρατό».

Ο πλοίαρχος Oλέγκοβιτς αρνήθηκε να πάρει το πλοίο του στη Ρωσία για μεταφορά εμπορευμάτων.

«Υπάρχουν δύο επιλογές: ή θα με αλλάξουν, ή ο ναυλωτής δεν θα πάει στο ρωσικό λιμάνι», είπε. «Αυτό είναι προσωπική υπόθεση όλων, κύριοι, αλλά πιστεύω στην κοινή λογική σας».

Οι εμπορικές συναλλαγές με ρωσικές οντότητες είναι πιθανό να γίνουν πολύ πιο δύσκολες, ενώ οι κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας θα εμποδίσουν την κυβέρνηση της χώρας να χρησιμοποιήσει το μαξιλαράκι  των 630 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αποθέματα. Οι πλήρους κλίμακας κυρώσεις στον τραπεζικό τομέα μπορεί να έχουν καταστροφικό αντίκτυπο στην εθνική οικονομία, όπως φαίνεται στο Ιράν από το 2018, και το μέτρο έχει σκοπό να δώσει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ένα επιπλέον κίνητρο για να σταματήσει η εισβολή.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X