Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Βίντεο: Το βυθισμένο χωριό στην Ιταλία που ενέπνευσε σειρά του Netflix αναδύεται από τη λίμνη

Επισκευές σε έναν ταμιευτήρα στην Ιταλία αποκάλυψαν τα ερείπια ενός χωριού που βυθίστηκε πριν από δεκαετίες.

Η λίμνη Ρέσια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, είναι ιδιαίτερα γνωστή για το καμπαναριό μίας εκκλησίας που αναδύεται μέσα από τα παγωμένα νερά της. Η εικόνα έχει αποτελέσει έμπνευση για ένα βιβλίο και μία σειρά στο Netflix. Με τη λίμνη να έχει προσωρινά στραγγίξει οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν τα τελευταία ίχνη του Curon, ενός χωριού εκατοντάδων κατοίνων που πλημμύρισε για τη δημιουργία μίας υδροηλεκτρικής εγκατάστασης το 1950.

Η λίμνη, γνωστή στα γερμανικά και ως Reschensee, βρίσκεται σε αλπική περιοχή κοντά στα σύνορα της Ιταλίας με την Αυστρία και την Ελβετία.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκαλοπάτια και τοίχους, που τις τελευταίες δεκαετίες είναι στον πυθμένα της θάλασσας, κοντά στο αναγνωρίσιμο καμπαναριό του 14ου αιώνα.

Η Luisa Azzolini, που κατάγεται από την περιοχή ανέφερε πως «ένιωθε παράξενα» όταν περπατούσε ανάμεσα στα συντρίμμια του χωριού.

Το Curon χάθηκε μέσα στα νερά το 1950 όταν οι Αρχές αποφάσισαν να φτιάξουν ένα φράγμα και να συνενώσουν δύο γειτονικές λίμνες, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων του. Υπολογίζεται πως πάνω από 160 σπίτια βυθίστηκαν και ο πληθυσμός του εκτοπίστηκε, παρότι ένα μέρος του αποφάσισε να κατοικίσει στο νέο χωριό που δημιουργήθηκε κοντά.

Πλέον τα καλοκαίρια διοργανώνονται πεζοπορίες, ενώ τον χειμώνα οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν πάνω στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης και να αγγίξουν το καμπαναριό. 

Πηγή: BBC

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X