Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Βίντεο: Η Κίνα εκτοξεύει υπερηχητικό πύραυλο από πολεμικό πλοίο

Το κινεζικό ναυτικό προχώρησε στη δημοσιοποίηση του πρώτου βίντεο εκτόξευσης υπερηχητικού πυραύλου από κινεζικό πολεμικό πλοίο, ένα καταδρομικό τύπου 055.

Ο ναυτικός αναλυτής H.I. Sutton αναγνώρισε τον πύραυλο στο βίντεο ως υπερηχητικό αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο YJ-21, συγγενή του CM-401. 


Ο CM-401 προηγούμενης γενιάς είναι ένας πύραυλος μικρής εμβέλειας με όχημα επανεισόδου με δυνατότητα ελιγμών και έχει εμφανιστεί στο παρελθόν στο Zhuhai Airshow το 2018. Τότε, ο κατασκευαστής CASIC ανέφερε ότι το οπλικό σύστημα θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε ένα πλοίο όπως το καταδρομικό Type 055.

Ο πύραυλος έχει βεληνεκές τουλάχιστον 180 μιλίων χρησιμοποιώντας μια διαδρομή πτήσης "skip-glide". Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνει σχεδόν ευθεία προς τα πάνω στην αρχική φάση της πτήσης, στη συνέχεια παρακάμπτει από την ατμόσφαιρα μία ή περισσότερες φορές κατά την επανείσοδο, μετατρέποντας την καθοδική του ορμή σε οριζόντια διαδρομή. Αυτό δημιουργεί μια ακανόνιστη διαδρομή πτήσης και δίνει στο όχημα επανεισόδου την ευκαιρία να αλλάξει πορεία ενώ βρίσκεται σε κίνηση, καθιστώντας δυσκολότερη την αναχαίτιση.


Κατά την προσέγγιση τερματικού, το CM-401 φτάνει στον στόχο με ταχύτητες έως και 6 Mach. Όπως και άλλα υπερηχητικά πυρομαχικά, η ταχύτητα καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αναχαίτισή τους και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εργάζεται σκληρά για αντι-υπερηχητικά συστήματα για να μειώσει την ευπάθειά του.

Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν επί του παρόντος πύραυλο αντίστοιχο με τον CM-401. Το Πολεμικό Ναυτικό συνεργάζεται με τον στρατό των ΗΠΑ για ένα κοινό σύστημα υπερηχητικών πυραύλων, το Conventional Prompt Strike (CPS), το οποίο θα εκτοξεύεται από χερσαίες, πλατφόρμες πλοίων και υποβρυχίων.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X