Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ανακυκλώσιμο πτερύγιο τουρμπίνας

Μια κοινοπραξία υπό την ηγεσία της GE έχει κατασκευάσει το μεγαλύτερο ανακυκλώσιμο πτερύγιο τουρμπίνας στον κόσμο, ένα σημαντικό ορόσημο στην παραγωγή βιώσιμων υπεράκτιων ανεμογεννητριών.

Η εταιρεία, η οποία αγωνίζεται να αποκτήσει ηγετική θέση στην προμήθεια ανεμογεννητριών, ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία ZEBRA (Zero wastE Blade ReseArch) δημιούργησε το πρώτο της πρωτότυπο 100% ανακυκλώσιμο πτερύγιο ανεμογεννητριών.

Το πρωτότυπο είναι η μεγαλύτερη θερμοπλαστική λεπίδα στον κόσμο η οποία σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της LM Wind Power Ponferrada στην Ισπανία μετά από ένα χρόνο ανάπτυξης υλικών και δοκιμών. Η LM Wind Power είναι μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της GE.

Η λεπίδα των 62 μέτρων κατασκευάστηκε με χρήση ειδικής θερμοπλαστικής ρητίνης από την Arkema, επιλεγμένη για τις ανακυκλώσιμες ιδιότητες της, μαζί με νέα γυάλινα υφάσματα υψηλής απόδοσης.

Οι δομικές δοκιμές διάρκειας ζωής πλήρους κλίμακας του πρωτοτύπου, πρόκειται να ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες και η δοκιμή της μεθόδου ανακύκλωσης έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Το έργο ZEBRA είναι μια συνεργασία με επικεφαλής το γαλλικό ερευνητικό κέντρο IRT Jules Verne και συγκεντρώνει βιομηχανικές εταιρείες όπως οι Arkema, CANOE, Engie, LM Wind Power, Owens Corning και SUEZ. Σκοπός του έργου είναι να καταδείξει τις τεχνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές δυνατότητες των θερμοπλαστικών πτερυγίων ανεμογεννητριών σε πλήρη κλίμακα, με μια προσέγγιση οικολογικού σχεδιασμού για τη διευκόλυνση της ανακύκλωσης.

Η κυκλοφορία της ανακυκλώσιμης λεπίδας έρχεται σε μια εποχή που ο κόσμος γνωρίζει πρωτοφανή ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, με παγκόσμια εγκατεστημένη ισχύ που προβλέπεται να ξεπεράσει τα 250 GW έως το 2030. Οι συνδυασμένες κεφαλαιακές και λειτουργικές δαπάνες, αναμένεται να φτάσουν τα 810 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο που ορίστηκε.

Μόνο πέρυσι, ο κόσμος κατέγραψε επιπλέον 15,7 GW εγκατεστημένης υπεράκτιας αιολικής ισχύος, με την Κίνα να αντιπροσωπεύει πάνω από τα δύο τρίτα του συνόλου

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X