Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυστραλία: H περιπετειώδης απελευθέρωση μιας φάλαινας που είχε πιαστεί σε δίχτυα (vid)

Το λιμενικό της Αυστραλίας ελευθέρωσε νεαρή μεγάπτερη φάλαινα, η οποία είχε πιαστεί σε δίχτυα και σημαδούρες ανοιχτά της ακτής του Σίδνεϊ. Το λιμενικό κινητοποίησε ένα ελικόπτερο για να διεξαγάγει έρευνα ανοιχτά της παραλίας Μπόντι αφότου κάποιοι ειδοποίησαν ότι μια φάλαινα βρισκόταν σε κίνδυνο, καθοδηγώντας το λιμενικό για να εντοπίσει το κήτος, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Η φάλαινα φαινόταν να έχει τυλιγμένα γύρω της δίχτυα αλιέων και κανά δυο σημαδούρες», δήλωσε σήμερα ο αξιωματούχος του λιμενικού Μπραντ Μονκ. «Ορισμένα σκάφη βρίσκονταν γύρω από τη φάλαινα εκείνη την ώρα. Η φάλαινα έδειχνε να βρίσκεται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Οι μεγάπτερες φάλαινες μεταναστεύουν βόρεια από τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας σε υποτροπικά νερά από τον Ιούνιο ως περίπου τον Νοέμβριο, όπου ζευγαρώνουν και γεννούν. Μετά την διάσωσή της η νεαρή φάλαινα, η οποία πιστεύεται ότι είναι ενός έτους, εθεάθη τελευταία φορά να βουτάει στα βαθιά.

«Η φάλαινα έδειχνε να προσαρμόζεται», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του λιμενικού. «Κατάφερε πράγματι να επιβραδύνει την ταχύτητά της για να επιτρέψει στο λιμενικό να κάνει ό,τι χρειαζόταν για να τη βοηθήσει. Ήταν σαν να ήξερε», κατέληξε.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X