Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Αυξήθηκαν οι phishing-κυβερνοεπιθέσεις που δέχθηκαν τα λιμάνια και τα cluster τους παγκόσμια

Σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας οι αναφερόμενες κυβερνοεπιθέσεις αυξήθηκαν κατά 900% από το 2017 και εντεύθεν. Αναλυτές του τομέα της πληροφορικής αποδίδουν την αύξηση στην ταχεία ψηφιοποίηση των λιμένων.

Οι λόγοι εντοπίζονται και στην εξ αποστάσεως εργασία η οποία «επιβλήθηκε» από το 2020 και εντεύθεν, γεγονός που αύξησε τον βαθμό τρωτότητας των συστημάτων καθώς οι «επιτιθέμενοι» εκμεταλλεύτηκαν έναν υπάλληλο στην άλλη άκρη του πληκτρολογίου για να αποκτήσουν πρόσβαση – μέσω μεθόδων όπως τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) στα βασικά συστήματα λιμένων ή και ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Μάλιστα η Barracuda Networks διαπίστωσε ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 667% τον Μάρτιο του 2020. Οι περισσότερες εταιρίες ασφαλείας έχουν αυξήσει το βαθμό «ευαισθησίας» στα ηλεκτρονικά τους συστήματα προσθέτοντας περισσότερες δικλείδες ασφαλείας για τις απομακρυσμένες συνδέσεις (secure remote access) αλλά και για τις «φορητές συσκευές αποθήκευσης» που μπορεί να συνδεθούν στους κεντρικούς ή περιφερειακούς υπολογιστές.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X