Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αυξάνονται τα τέλη στα διόδια της Διώρυγας του Σουέζ για το 2023

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ εξέδωσε νέα ψηφίσματα σχετικά με τα διόδια διέλευσης από τη Διώρυγα του Σουέζ που πρόκειται να εφαρμοστούν το 2023.

Ο Ναύαρχος Ossama Rabiee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ανακοίνωσε αύξηση των διοδίων διέλευσης για όλους τους τύπους πλοίων κατά 15% κατά τη διάρκεια 2023, ενώ η αύξηση θα κυμανθεί στο 10% για τα πλοία ξηρού χύδην φορτίου και τα κρουαζιερόπλοια από τις αρχές Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Στο μεταξύ ιστορικό ρεκόρ διέλευσης πλοίων κατέγραψε την περασμένη Δευτέρα η Διώρυγα του Σουέζ, με 94 πλοία να πλέουν και προς τις δύο κατευθύνσεις, μεταφέροντας καθαρό βάρος φορτίου 5 εκατομμυρίων τόνων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ (SCA), Οσάμα Ράμπια, τα πλοία που διήλθαν από τη βόρεια κατεύθυνση ήταν 53, ενώ ο αριθμός εκείνων που διήλθαν από τη νότια κατεύθυνση διαμορφώθηκε στα 41.

Σύμφωνα με την Αρχή της Διώρυγας σκοπός είναι εφαρμόσει μια ισορροπημένη και ευέλικτη στρατηγική για την τιμολόγηση και το μάρκετινγκ που εξυπηρετεί το δικό της συμφέρον και των πελατών της, και που λαμβάνει υπόψη τις διάφορες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία μέσω σαφών μηχανισμών που περιλαμβάνουν τον υπολογισμό του διόδια διέλευσης ανάλογα με την εξοικονόμηση που επιτυγχάνει με τη διέλευση μέσω της Διώρυγας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X