Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αυξάνεται η αναστάτωση στα ναυπηγεία λόγω του  lockdown στη Σαγκάη

Ενώ το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο παραμένει σε λειτουργία, παρατηρείται μεγάλη συμφόρηση, καθώς το πλοία μεταφοράς υπόκεινται σε σοβαρούς περιορισμούς και οι αποθήκες παραμένουν κλειστές από τα τέλη Μαρτίου.

Η Maersk σταμάτησε να δέχεται κρατήσεις για αποστολές και επικίνδυνα εμπορεύματα στη Σαγκάη στις 14 Απριλίου, λόγω έλλειψης χώρου.

Η Ocean Network Express (ONE) ενημέρωσε με τη σειρά της τους πελάτες της ότι η μεταφορά με φορτηγά παραμένει περιορισμένη και οι τερματικοί σταθμοί εξακολουθούν να είναι συμφορημένοι, ενώ η χωρητικότητα του βύσματος αυλής σταθμού παραμονής, παραμένει πολύ πιεσμένη. Ως εκ τούτου, υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορούν να εκφορτωθούν τα εμπορευματοκιβώτια πλοίων στη Σαγκάη μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, δύο μεγάλες θυγατρικές της, οι Bestway Marine & Energy Technology, ανέστειλαν την παραγωγή τους λόγω της πρόσφατης επιδημίας του κορωνοϊού στη Σαγκάη.

Η Jiangsu Dajin Heavy Industry και η Shanghai Bestway Marine & Offshore Design & Engineering Company, σταμάτησαν την παραγωγή τους. 

Λόγω του πανδημικού ελέγχου στη μεταφορά προσωπικού και οχημάτων στη Σαγκάη και τις γειτονικές περιοχές, οι δύο θυγατρικές είχαν αποφασίσει να αναστείλουν τη λειτουργία τους, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής και παράδοσης τους.

Επιπλέον, ο ανεπαρκής εφοδιασμός υλικοτεχνικής υποστήριξης, λόγω των μέτρων της πανδημίας ανάγκασε άλλες μονάδες, την Taizhou Shipbuilding Heavy Industry και την Taizhou Marine Equipment να προχωρήσουν σε περιορισμένη παραγωγή.

«Για να μειώσει τις επιρροές που προκαλούνται από την προσωρινή αναστολή και τον περιορισμό της παραγωγής, η Bestway θα προσπαθήσει να διατηρήσει στενή επικοινωνία με τους πελάτες και να διασφαλίσει την παράδοση των παραγγελιών όταν ξαναρχίσει η παραγωγή», δήλωσε η Bestway.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ιαπωνίας στη Σαγκάη, Shuichi Akamatsu, δημοσίευσε μια επιστολή που απέστειλε στον Αντιδήμαρχο της Σαγκάης, στον ιστότοπο του προξενείου, καλώντας τις αρχές της Σαγκάης να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες σχετικά με τις επιχειρηματικές διακοπές.

Αναγνώρισε τις προσπάθειες της πόλης για τον περιορισμό του ιού, ωστόσο με την επέκταση των μέτρων καταπολέμησης του ιού, η κατάσταση της παραγωγής και των λειτουργιών που παραμένουν παγωμένες έχει ήδη διαρκέσει περισσότερο από ένα μήνα, όπως αναφέρει, εκτιμώντας ότι ο αντίκτυπος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες γίνεται πιο σοβαρός μέρα με τη μέρα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X